El Club Bàsquet Quart-Germans Cruz va revalidar el títol de la Lliga Catalana EBA després de vèncer en la gran final de la competició el Monbus Igualada per set punts de diferència (52-59), en un matx que es va disputar al Poliesportiu les Comes, de la capital anoienca, que va registrar una altra vegada una molt bona entrada.

En el primer quart hi va haver molta igualtat entre les dues formacions. Els visitants dominaven a la fi dels cinc primers minuts (8-11), però els amfitrions van poder capgirar l'electrònic i van tancar el període amb un punt d'avantatge (17-16). En el segon quart, l'Igualada es va anar mantenint per davant (25-23 a l'equador al mateix), abans que els jugadors gironins tornessin a donar la volta al marcador per arribar a la mitja part de l'enfrontament amb un ajustat resultat de 36-37.

El Quart s'escapa a la represa

A la segona meitat, el conjunt visitant, entrenat per Carles Ribot, va aconseguir obrir una petita escletxa en el marcador d'onze punts (36-47) després d'un gran parcial de 0-13 i va mig sentenciar la final, ja que el tercer quart va finalitzar amb vuit punts de diferència al seu favor (43-51). En els darrers deu minuts, el conjunt local, dirigit per Jordi Martí, va retallar distàncies, però sense arribar a capgirar el marcador d'un matx que finalment va ser favorable al Quart.

El visitant Jordi Bataller, que va acabar amb deu punts, nou rebots i 21 crèdits de valoració, va ser el millor jugador de la final, mentre que Eduard Burgès, amb dotze punts i deu captures, va ser el millor dels locals.

L'entrenador dels igualadins, Jordi Martí, va expressar el seu agraïment al seu compte de Twitter: «Vull donar les gràcies a tota la família del CB Igualada: junta, socis, jugadors/es, aficionats, per la vostra implicació i suport. El CBI creix, i el més important, es compacta. Tots som un i podem fer grans coses. Fem-ho! Gràcies a tothom!».

Amb el subcampionat de la Lliga Catalana a la butxaca, el Monbus Igualada tornarà a centrar-se ara en la Lliga EBA, on ocupa la tercera posició al grup C-A, just darrere del seu rival d'ahir. El dissabte que ve rebran la visita del cuer de la competició, el Salt, en un matx que es posarà en marxa a partir de tres quarts de sis de la tarda.