El recompte total de les 13 eliminatòries de Copa és favorable al Barça, amb 7 de guanyades per 6 del Reial Madrid. Els dos equips no s'enfrontaven en eliminatòria des de l'any 2013 a les semifinals, mateixa ronda en què es jugarà aquesta eliminatòria. El resultat va ser favorable al Reial Madrid (4-2 global) i va suposar l'ascens a la titularitat de Raphaël Varane. El central francès va marcar dos gols en aquella eliminatòria de Copa del Rei. L'altre precedent que trobem en aquesta dècada és, precisament, un any abans als quarts de final. Aquella eliminatòria va tenir un desenllaç diferent, amb victòria final del Barça (4-3 global). Aquella temporada el Barça va aconseguir guanyar la Copa.

El Madrid és superior a les finals

El balanç favorable al FC Barcelona en les eliminatòries de Copa canvia en els clàssics disputats a a la final. El Reial Madrid ha gua-nyat més vegades la Copa del Rei enfrontant-se a partit únic al Barça. De les set finals en les quals s'han enfrontat, el Reial Madrid ha aconseguit guanyar en quatre i el Barça en tres.

La primera vegada que es van enfrontar els blaugrana i els blancs a Copa del Rei va ser l'any 1902 a les semifinals, tot i que no és considerat un enfrontament oficial. El Barça va guanyar (3-1) a partit únic. El primer clàssic de Copa oficial va ser l'any 1916, una altra vegada a semifinals amb victòria final dels blancs (5-3 global).

La primera final que van disputar els dos clubs va ser el 1936 a València, on també es va celebrar la darrera final disputada entre el Barça i el Reial Madrid.

El resultat va ser favorable als blancs (1-2). Els blaugrana no guanyen una final de Copa del Rei al Reial Madrid des de l'any 1990 (2-0), aquella final també es va jugar a la capital valenciana.