Considerant que l'Ajuntament de Manresa manté inalterable el seu compromís de dur a terme la instal·lació de la gespa artificial al camp de la Barriada Mion, com almenys així ho ha manifestat sempre el regidor d'Esports, Jordi Serracanta, s'ha d'iniciar un nou procés de licitació de les obres de la primera fase (la segona ja està adjudicada a CaixaBank).

Aquest procés es farà per un procediment anomenat de màxima urgència entre les empreses que es van presentar al concurs inicialment, conjuntament amb l'olesana Construccions Trade SL, que va ser l'escollida però que fa uns dies va presentar la seva renúncia a executar les obres perquè no li quadraven els números del pressupost que havien presentat ells mateixos. Es preveu que l'adjudicació del nou contracte es podria fer a a final del proper mes de març sempre que es compleixin els terminis previstos a partir d'ara.

Les obres d'instal·lació de gespa artificial del camp de futbol es divideixen en dues contractacions i les dues han tingut problemes administratius. La primera fase fa referència a la remodelació i preparació del terreny i és la que l'Ajuntament havia adjudicat a l'empresa Trade SL per un import de 163.090,81 euros. La segona fase, per valor de 220.846,88 euros (gespa artificial i elements auxiliars del camps), també va tenir problemes burocràtics en la seva contractació. Mondo, una empresa de les que es van presentar al concurs, va fer un recurs contra el plec tècnic per uns suposats favoritismes en l'adjudicació. El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va desestimar l'esmentat recurs, que va considerar temerari i fins i tot va imposar una multa a l'empresa recurrent. Aquest fet també va ajornar les obres diversos cops l'any passat, ja que les dues fases s'han de fer de manera encadenada.