De menys a més, i sense Messi fins ben entrada la segona part, el Barça ha aconseguit empatar 1-1 davant el Madrid un partit que se li havia posat difícil al minut 6 amb un gol dels blancs. L'eliminatòria de semifinals de Copa del Rei marxa així del Camp Nou empatada i es decidirà tot al Santiabo Bernabéu.

Un solitari gol de Lucas Vázquez donava al Reial Madrid un mínim avantatge al descans. L'equip blanc ha sabut incomodar al rival amb una pressió intensa que ha tingut els seus fruits al minut 6, quan Benzema s'ha inventat una assistència que Lucas Vázquez ha rematat a plaer.

La reacció del Barça ha tardat a arribar i no ha estat fins l'últim quart d'hora abans de la mitja part que els de Valverde han gaudit de bones ocasions. Tanmateix, el marcador no s'ha mogut fins al 56, quan Malcom, l'únic atacant que creava perill, ha aprofitat una jugada embolicada per marcar l'1-1.

A la banda ja hi havia escalfant Messi, que ha saltat poc després sobre el terreny de joc i ha canviat per complet la dinàmica del matx. El Barça ha pres el control de la pilota, però no ha acabat de trobar el gol.