El Barça, que busca la seva sisena final de Copa del Rei consecutiva, acull avui al Camp Nou (21 h) el segon clàssic de la temporada (el primer 5 a 1 pel Barça i sense Messi per lesió), com a primer acte de les semifinals coperes, i pendent de Leo Messi (va entrar a la convocatòria) davant un Reial Madrid que mesura la seva reacció davant el seu etern rival.

Messi és el centre de totes les mirades després de l'ensurt de dissabte al partit amb el València per un cop rebut a la cuixa. L'argentí va fer ahir l'entrenament amb els seus companys. Tot i això, l'entrenador del Barça, Ernesto Valverde, no va donar pistes sobre l'estat del davanter. «No soc partidari de córrer riscos», va dir el tècnic, que va afegir que «els futbolistes, si tenen risc de lesió, sempre van amb el fre de mà posat i en partits com el de aquest no es pot anar amb el fre de mà». Valverde va negar que el plantejament del Barça hagi de canviar gaire en funció de si juga Messi o no, encara que va apuntar que tothom sap quin «jugador és Leo (Messi) i el que transmet a l'equip i al públic».

L'entrenador blaugrana es va referir també a Dembélé, que ahir a la tarda es va reincorporar al grup després de quinze dies fora per un esquinç de turmell, encara que després de la sessió preparatòria va caure de la convocatòria. Fruit de l'acumulació de partits, Valverde va reconèixer que tant avui com diumenge que ve davant l'Athletic Club a San Mamés podria fer algun canvi, però va recordar que després hi haurà sis dies de descans abans del partit següent, contra el Valladolid.

Valverde va emfatitzar el bon estat de forma del Reial Madrid, de qui espera «la millor versió, la que s'està veient en els últims partits». Per això, ha considerat que és «una eliminatòria absolutament oberta». Preguntat per l'extrem madridista Vinicius Jr, l'entrenador blaugrana va assegurar que és un jugador «amb desimboltura, rapidesa, és jove i s'atreveix a anar contra el rival. Al Barça, la baixa de Cillessen s'uneix a les de llarga durada i ja conegudes del defensa Samuel Umtiti i el migcampista Rafinha Alcántara. Pendents de Messi, Valverde haurà de triar entre arriscar amb l'astre de Rosario o reservar, pensant en el dur calendari que espera al seu equip d'aquí a final de temporada.

Per al Reial Madrid el clàssic del Camp Nou és l'escenari perfecte per confirmar la seva resurrecció. Arriba en el seu millor moment de la temporada, quan encadena cinc victòries consecutives, amb Santiago Solari que recupera tots els seus jugadors i tan sols Jesús Vallejo a la infermeria, quan exhibeix bon futbol per aclarir els dubtes i corregir aspectes futbolístics que el llastaven, com la falta de gol. Una resurrecció emparada en la figura del jove Vinicius, sempre a punt per tirar l'equip en atac i desequilibrar, amb Karim Benzema explotant la seva cara més golejadora, amb sis gols en quatre partits consecutius anotant, i en espera del retorn de la millor versió de Gareth Bale. Precisament, la presència del gal·lès és l'únic dubte per aclarir en el dibuix de Solari. La BBV que es va estrenar d'inici davant l'Alabès no va funcionar bé i Lucas Vázquez sembla intocable al Camp Nou, per la feina defensiva que aportarà davant Jordi Alba i després d'haver descansat en l'últim partit.

L'entrenador del Reial Madrid, Santiago Solari, va reconèixer que li semblava «almenys curiós» que el disseny del calendari dels propers partits aculumin tres clàssics i el derbi amb l'Atlètic. « Nosaltres hem d'anar, jugar i donar la millor versió. Jugui o no jugui Messi no influirà. En tot cas, a mi m'agrada que els partits els juguin els millors jugadors. Espero que sigui un partit bonic i que tothom en gaudeixi. Nosaltres esperem fer-ho bé i guanyar», va opinar.