Marc-André ter Stegen corria per servir de porteria amb rapidesa una pilota quan faltava un minut per al final del partit mentre Piqué li deia que no corrés tant. La del defensa era la sensació que tenien molts aficionats del Barça, la de gairebé donar per bo un empat que cedeix un xic d'avantatge al Madrid per a la tornada de les semifinals de Copa, però que provoca que no hi hagi res perdut. I qui sap com van les coses d'aquí a tres setmanes. Poques vegades un empat és tan just com ahir al Camp Nou, després d'un partit en què els blancs van ser millors a l'inici i al final i van patir els atacs del rival, poc organitzats i amb cor, en el tram central.

Perill visitant

El Madrid va sortir amb les idees molt més clares al partit. Els blancs van treure partit dels dubtes que provocava l'absència de Messi en l'onze inicial blaugrana i van decidir fer-se amb el control de l'esfèric. De fet, en els primers minuts del partit va tenir més possessió que el seu rival i, a més, aprofitava les moltes pilotes perdudes en zona de construcció del conjunt de Valverde per crear molt perill davant de Ter Stegen. Kroos ja va avisar amb un xut centrat als dos minuts després d'una penetració de l'inquietant Vinícius. Tot seguit, Suárez es va entortolligar quan tenia una clara passada a Malcom. El brasiler, novetat local en l'alineació titular, no va fer una mala primera part. La va demanar i va encarar els rivals, però segurament li falta prou qualitat per saber quan ha de finalitzar les jugades i com.

Així, amb un avís per banda, del no res va arribar el gol. Una pèrdua provoca que Vinícius guanyi l'esquena a Semedo i encari Piqué. El brasiler centra al segon pal, Benzema fa l'acció marca de la casa i aprofita que la pilota supera alta i fa la passada de la mort perquè Lucas Vázquez s'avanci a un estàtic Lenglet i anoti gol.

Canvi d'escenari

El Barça va reaccionar bé al cop, va intentar una acció per l'esquerra en què Arthur va fer una centrada poc clara. Però la dinàmica era visitant. El Madrid robava i sortia. Una nova pèrdua, aquest cop de Rakitic, deixa Vinícius en un tres contra dos, però estavella la pilota en Piqué quan tenia Kroos sol. Tot seguit és Coutinho qui la perd i novament Vinícius no sap resoldre ja a dins de l'àrea. Un xut desviat de Marcos Llorente clou els millors minuts del Madrid.

Perquè aleshores el Barça es va adonar que li calien possessions llargues per cansar el rival. Al minut 19, Malcom va errar davant de Navas. Havien indicat fora de joc que potser el VAR hauria corregit. Ara el camp es tombava a l'altra banda i Varane desviava un cop de cap de Piqué. Tot seguit era Semedo qui treia partit d'un contraatac per rebre de Malcom, però la seva centrada només va trobar Ramos.

L'oportunitat més clara de la primera part va arribar a pilota parada, quan Rakitic va rematar de cap al travesser un córner, però tot seguit van arribar dos contracops visitants, el segon després de l'habitual pèrdua de pilota de Busquets de tots els partits. Per sort, Vinícius encara és massa jove i no va saber resoldre.

Els darrers instants van ser a camp blanc, però al Barça li faltava prou qualitat, la de Messi i de Dembélé, per trencar el pany. Qui va estar més a prop del gol va ser Suárez, però el seu xut col·locat va trobar la mà dreta d'un gran Keylor Navas.

Gol i més patiment

L'inici de la segona part va ser de domini blaugrana. Valverde va tapar bé les contres blanques i el Madrid, més cansat, es dedicava a defensar. Cada cop estava més aculat a l'àrea. Tot i que Coutinho va trigar set minuts, amb un xut dels seus, massa alta, a desvelar les hostilitats, la inèrcia ja havia canviat i sis minuts després va arribar el gol. Gran passada de Lenglet a Jordi Alba, que trenca la defensa i provoca la sortida de Navas. Suárez agafa el rebot, l'envia al pal i la pilota cau a Malcom, qui encara, dispara i marca, previ toc en la cama de Carvajal. Començava un altre partit.

Els blaugrana, que veien a Messi escalfar-se a la banda, es fregaven les mans. Coutinho va disparar per darrer cop abans de ser rellevat per l'argentí. Ja amb Messi al camp, el domini es va intensificar, tot i que tampoc no van arribar ocasions clares, la que més, una falta que el crac va estavellar a la barrera.

El Barça, però, ara patia per la banda esquerra. Valverde va fer entrar Aleñá, però Lucas Vázquez entrava molt sol i Marcelo ja no tenia la marca de Rakitic de la primera part. Així, en els darrers deu minuts les tornes van canviar de nou. Ter Stegen va haver de sortir en una pilota llarga i aquesta va acabar a peus de Bale, que havia entrat feia estona, però el rapidíssim Semedo va blocar el xut. Messi i el mateix portuguès van tenir l'última arribada local, però el Madrid encara tenia forces, i encara més amb l'entrada al camp d'Asensio. Varane va rematar de cap a fora i Piqué, immens, va evitar que un xut de Kroos arribés a la porteria. Com a mínim, la tranquil·litat que el central va demanar al final va servir perquè el partit esllanguís a l'altra porteria.

La semifinal està oberta. Un 0-0 classifica el Madrid però, com va dir Juanito fa dècades, noranta minuts al Bernabéu són molto longhi.