La policia de Dorset (Anglaterra) va confirmar aquest dijous que el cos localitzat a l'avioneta trobada al fons del Canal de la Mànega és el del futbolista argentí Emiliano Sala, acabant així amb 18 dies de recerca.

"El cos portat aquest dijous al port de Portland ha estat identificat pel forense com el del futbolista professional Emiliano Sala", va anunciar la policia de Dorset en un comunicat. "Les famílies de Sala i del pilot David Ibbotson han estat informades amb aquestes notícies i continuaran sent recolzades per personal capacitat per a això", han afegit.

Finalitza així la recerca del jugador, 18 dies després que ell i el pilot David Ibbotson partissin de Nantes (França) cap a Cardiff, nova destinació futbolístic del jugador. L'equip gal·lès va convertir a Sala en el fitxatge més car de la seva història, el va portar a Cardiff per signar el contracte i l'argentí, després de fotografiar-se en les instal·lacions del seu nou club, va tornar a Nantes per acomiadar-se de les seves ja excompanys.

El 21 de gener, a la ciutat francesa, va pujar al costat de Ibbotson en un Piper Malibú, petita avioneta d'un sol motor, que hores més tard va desaparèixer quan creuava el Canal de la Mànega. 37 minuts després que es perdés la connexió al radar amb l'aeronau, els serveis de recerca van començar a rastrejar l'incident, amb l'objectiu de trobar amb vida a Sala i a Ibbotson.

Les condicions meteorològiques eren terribles i encara que van millorar amb el pas dels dies, el dispositiu es va suspendre al cap de tres dies, en no albirar cap resta de l'avió ni dels ocupants i en considerar les possibilitats de supervivència "extremadament remotes".

La família de Sala va impulsar una recerca privada, mitjançant micromecenatge -arribant a assolir els 371.000 euros-, que va comptar amb el suport de futbolistes de renom mundial.

La nova investigació, duta a terme per l'empresa privada Blue Water Recoveries en conjunció amb el Departament d'investigació d'accidents aeris del Regne Unit (AAIB, per les sigles en anglès) va trobar aquest diumenge l'avioneta al nord de l'illa de Guernsey al canal de la Mànega.

La nau es trobava a 67 metres sota el nivell del mar. Només es va poder localitzar el fusellatge de l'avió i la AAIB va confirmar que entre les imatges es va veure un cos. Aquest dimarts van començar les tasques per recuperar el cadàver, no sent fins al dijous quan es va aconseguir treure de l'aigua i traslladar a terra ferma.

El cos va arribar al port de Portland, al sud d'Anglaterra, i d'aquí es va traslladar en ambulància a la localitat de Dorset, on has estat identificat. La policia de Dorset va confirmar aquest dijous que el cos pertany a Sala, de 28 anys, mentre que el pilot no ha estat localitzat i la AAIB va anunciar que no va ser possible recuperar l'avioneta a causa de les males condicions climàtiques.

El succés no està tancat encara, ja que queden per determinar les causes de l'accident. La AAIB emetrà un informe sobre el que ha passat en el pròxim mes. A més, el Nantes va reclamar el pagament del fitxatge al Cardiff, el qual estava pactat per realitzar-se en tres terminis. Segons ha informat la cadena britànica BBC, el Cardiff està disposat a complir amb la seva comesa, però no fins que "s'aclareixin els fets".