La Molina Club d'Esports és l'entitat esportiva que més esquiadors aporta al combinat estatal que, des de dilluns, participa al Campionat del Món d'esquí alpí d'Are (Suècia). La selecció espa-nyola la completen el basc Juan del Campo (Euroski), el navarrès Adur Etxezarreta (ESQNV) i l'aranès Álex Puente (CAEI).

Dilluns, al municipi de la regió de Jamtland on s'alça l'Areskutan, el cim que acull l'àrea esquiable més gran de Suècia, es va celebrar la cerimònia inaugural del mundial. Dimarts es va disputar el supergegant femení, prova en què es va imposar la nord-americana Mikaela Shiffrin amb un temps d'1'.04.89, seguida de la italiana Sofia Goggia (1.04.91) i de la suïssa Corinne Suter (1.04.94). Dimecres, l'italià Dominik Paris va conquerir el supergegant masculí, amb un registre d'1.24.20. Vincent Kriechmayr (Àustria) i Johan Clarey (França) van compartir el segon graó del podi, ja que van necessitar el mateix temps (1.24.29) per completar el recorregut. Adur Etxezarreta hi va prendre part, però no va poder finalitzar els 2.172 metres de l'exigent circuit de la pista Olympia en sortir-ne.

Núria Pau serà la primera dels dos esquiadors de La Molina Club d'Esports a competir a Are. Dilluns disputarà el gegant classificatori per a la final d'aquesta modalitat, que es farà el dijous 14 de febrer. L'endemà, divendres, l'esportista de Ribes de Freser afrontarà l'eslàlom que decidirà quines esquiadores competeixen a la final de dissabte. Núria Pau, de 24 anys, debuta al mundial avalada pel ceptre estatal d'eslàlom assolit l'abril passat.

Tercer mundial de Quim Salarich

Després de gaudir de la seva primera experiència olímpica a Pyeongchang, Quim Salarich afronta el seu tercer mundial. L'esquiador de Malla, consumat especialista en la modalitat d'eslàlom,

es va estrenar amb un 30è lloc al Campionat del Món de Vail-Beaver Creek (EUA), el 2015. Dos anys després, va ser 25è a l'estació francesa de Saint-Moritz.

Salarich va començar la temporada ocupant el 75è lloc del rànquing mundial. L'osonenc haurà d'esperar al penúltim dia de competició per debutar-hi. Ho farà a l'eslàlom classificatori del dissabte 16 de febrer. L'endemà, la disputa de l'eslàlom masculí i la cerimònia de clausura tancaran la 45a edició del mundial.