L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha matisat que el Reial Madrid és el millor equip "a Europa" de l'última dècada, però no en general, ja que només ha guanyat dues lligues en aquest temps mentre altres conjunts han guanyat "sis o set", i ha desitjat que ara el tècnic blanc Santiago Solari ho entengui "millor" que quan ha afirmat que la resposta del preparador català era "una omissió deliberada".

"Seré agradable pels aficionats del Madrid, que estan molestos amb mi. Diuen que el millor equip d'Europa és el Reial Madrid perquè en els últims tres anys van guanyar la Lliga de Campions. Crec que el millor equip a Europa, de llarg, en l'última dècada és el Reial Madrid", ha declarat en la roda de premsa prèvia al partit d'aquest diumenge davant el Chelsea.

Malgrat això, ha matisat la seva resposta. "Però el Reial Madrid no és el millor equip de la dècada quan comptes lligues, copes i altres. Juventus, Barça van guanyar sis o set vegades i ells van guanyar dues. Estic segur que ara Solari entendrà millor la meva resposta anterior. Crec que ara estaran més contents amb mi", ha apuntat.

Sobre el liderat a la Premier, Guardiola ha mostrat la seva satisfacció, sobretot perquè fa només uns dies podrien haver-se quedat "set punts per darrere". "El Liverpool jugarà abans, demà (dissabte). No crec que se sentin pressionats, volen jugar bé i guanyar partits. Crec que hi seran fins al final. Hem de guanyar els nostres partits, això és tot", ha subratllat.

D'altra banda, el tècnic de Santpedor ha confirmat que ni Benjamin Mendy ni Vincent Kompany estaran disponibles per al duel d'aquest diumenge davant el Chelsea. "No hi seran. Mendy està lesionat i no és fàcil, és el menisc; necessita tornar a adaptar-se. No pots tornar i entrenar durant dos dies i estar en forma. Has de tenir cura", ha advertit.

A més, ha lloat el treball de Maurizio Sarri al capdavant del conjunt "blue". "La gent creu que els entrenadors arribem a un bon club i creem alguna cosa immediatament. Quan vaig veure el Chelsea a la 'Community Shield' vaig sentir que ja estaven preparats", ha indicat.

"Han estat excepcionals: final de la Carabao Cup, a Europa League i segueixen estant aquí a la Premier League, dotze punts per darrere, i vius encara a la FA Cup. Els veig i reconec exactament el que volen fer", ha continuat.

També s'ha rendit a l'últim fitxatge del Chelsea, l'argentí Gonzalo Higuaín. "És un gran davanter. Apronfunditza, manté la pilota i té un gran moviment quan entra a l'àrea. És un jugador que no necessita massa per marcar. Té una gran experiència amb el Nàpols, la Juve i la selecció Argentina. És un davanter excepcional" , ha descrit.

Finalment, Guardiola ha lamentat les conseqüències de l'incendi que ha afectat el centre d'entrenament de l'equip de futbol del Flamengo, on han mort deu persones. "Ho sento molt. El meu condol per a les famílies dels afectats a l'incendi del Flamengo. Enviem el nostre suport en aquests durs moments, esperem que no torni a passar", ha conclòs.