La sala polivalent de Solsona va acollir divendres a la nit la divuitena edició de la Nit de l'Esport del Solsonès, en el decurs de la qual es van reconèixer més de 50 esportistes i entitats. La vetllada va iniciar a l'auditori del mateix equipament amb una xerrada col·loqui sobre «Esport i alt rendiment», a càrrec de Francisco Martín Varela, competidor, entrenador mestre i formador de taekwondo, en la qual es va poder escoltar la vida d'un esportista d'elit en aquesta disciplina.

Un cop finalitzat el debat, a la sala gran de la sala polivalent es va dur a terme el lliurament de guardons de la divuitena edició als esportistes i clubs més destacats de la comarca del Solsonès nominats en les categories d'esport escolar, equips federats, reconeixement a la trajectòria esportiva i esport individual d'alt nivell. El guardó més destacat de la nit va ser per a Roger Comas Aynés, reconegut per la seva llarga trajectòria com a jugador del Club Bàsquet Solsona durant 25 temporades.

En la categoria d'esport individual, hi va haver un total de vint-i-dos premiats en diferents disciplines (atletisme, motocròs, bitlles, taekwondo i ciclisme), dels quals només tres van ser noies:, com Amina Sahli Khazzan, que va quedar tercera al Campionat de Catalunya infantil de taekwondo 2017, o Abril Altarriba, destacada en diferents competicions d'atletisme, sobretot en els 3.000 metres. Un dels premis més destacats en aquesta categoria va ser per a Aleix Òrrit, en taekwondo, com a campió d'Espanya universitari 2018, campió de Catalunya universitari 2017 i tercer classificat en el Campionat de Catalunya absolut 2017.

L'escola Setelsis va ser la més guardonada, amb tres dels sis premis en la categoria d'esport escolar, en quedar com a segona classificada a la final nacional de Catalunya de cros per equips alevins masculins l'any 2006 i 2007, i també femení l'any 2008. També en la mateixa categoria, es va premiar Maria Barniol Rey, per la segona classificació a la final nacional de Catalunya de tennis taula individual en cadet femení, i Marc Ariza Jordan, per la tercera plaça a la final nacional de Catalunya de natació (en els 100 metres papallona cadet masculí). En equips federats, només es va atorgar un premi, a l'infantil masculí del Futbol Base Solsona Arrels, que va quedar primer al grup 29 de Segona Divisió i va aconseguir el corresponent ascens de categoria.

L'entrega dels guardons va anar a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón; l'alcalde de Solsona, David Rodríguez; el conseller comarcal d'Esports, Albert Bajona, i el regidor de l'Ajuntament de Solsona Lluís-Xavier Villaró. La divuitena Nit de l'Esport del Solsonès, dirigida pel músic solsoní Marc Anglarill, va arribar a la seva majoria d'edat amb la sala polivalent gairebé plena. Un cop finalitzada l'entrega de premis hi va haver un piscolabis per als assistents.