Partit dels grans el que afronta avui el Baxi Manresa contra un dels conjunts amb més pressupost de la competició i en un escenari d'Eurolliga. A causa de la seva situació a la classificació, hi ha molt a guanyar i sembla que poc a perdre per al conjunt de Joan Peñarroya, que, després de superar el València la setmana passada, ara té la possibilitat d'aturar dos caps de setmana la competició encara més amunt del que es troba ara.

L'empresa no serà fàcil. El Martín Carpena, que diumenge passat va viure una victòria espectacular contra el Reial Madrid, exigeix molt als seus, malgrat que segurament aquests estiguin pensant més en els quarts de final de la Copa del Rei, que disputaran dijous contra l'Iberostar Tenerife. L'Unicaja va ser l'equip que va vèncer amb més claredat els bagencs en la primera volta, va anotar 96 punts al Congost i té una gran font de recursos ofensius que el Baxi intentarà aturar.

Corey Fisher, reservat

Peñarroya va explicar ahir que el millor jugador de l'equip en el dar-rer partit, el base Corey Fisher, es va fer un esquinç de turmell en l'entrenament de dijous i «el tenim una mica aturat, però no sembla gaire important i esperem que ens pugui ajudar demà». Del rival, no pensa que estigui fent una temporada per sota de les seves possibilitats. «Estan classificats per als quarts de l'Eurocup i estan fent un gran bàsquet. És cert que van començar com un tret i van perdre algun partit en un tram de la temporada, però té les mateixes victòries que el València».

Segons el tècnic, «ens confon que nosaltres tinguem onze victòries, a una d'ells, i pensem que no és possible que hi siguem a prop sent uns 'mindundis'. Podrien haver guanyat un o dos partits més, però la lliga és complicada. Són on han de ser i lluitaran per tot».

El fet que l'Unicaja sigui el tercer equip de la lliga que anota més, darrere del Madrid i del Barça, no canviarà la manera com el Baxi vol afrontar el partit. «No anirem a buscar menys possessions o menys ritme. Ells tenen desequilibri en l'u contra u amb els dos bases i amb Jaime Fernández, tir exterior, joc interior amb Shermadini, uns quatres que obren molt el camp. Gairebé la meitat de les seves possessions són en transició. És un conjunt alegre que fa un bàsquet que agrada veure. Difícilment els deixarem en 60 punts, però tampoc no és la nostra idea». El que pretén l'equip és «posar problemes al ritme que vulguin imprimir, que no juguin còmodes i que puguin anotar pocs bàsquets fàcils».

Els malaguenys tenen per a avui les baixes d'Alberto Díaz i Carlos Suárez, lesionats tots dos de llarga durada.