El calendari de l'ACB i també el de competicions com la LEB Or es veuen alterats des de la temporada passada per les anomenades «finestres FIBA». Són dates reservades per tal que les seleccions estatals disputin partits de classificació, ja sigui per al proper mundial o per a properes cites continentals, com ara l'Eurobasket. Ajuntant les finestres amb la disputa de la Copa del Rei, la setmana que ve, molts equips es trobaran amb dos caps de setmana seguits sense jugar. Ahir, Joan Peñar-roya va mostrar-se crític amb la situació. «Ja veurem com la paeixen molts equips. Enmig hi haurà jugadors que marxen vuit o deu dies amb les seleccions. Aquesta és una situació estranya que no agrada a cap dels entrenadors».

Tres possibles absències

Els nous fitxatges del Baxi provoquen que fins a tres jugadors puguin causar baixa aquests dies. A l'habitual Iffe Lundberg es poden afegir el croat Tomislav Zubcic i el finlandès Erik Murphy, que en finestres anteriors ja han actuat amb les seves seleccions. Aquests dos darrers «segurament són els que ens interessaria més que fossin aquí. El calendari no és bo ni per als jugadors ni per als aficionats. Els nostres, que ara estan engrescats, hauran d'estar-se un mes sense veure el seu equip jugar a casa. Ens hi mirarem d'adaptar el millor possible, no perdre ritme disputant algun partit amistós i recuperar jugadors».

En aquest sentit, el Baxi confia a recuperar definitivament Jordan Sakho, lesionat a mig desembre a Fuenlabrada, i es treballa amb la previsió que torni el 3 de març davant de l'Estudiantes.