Fa 22 mesos, el Bàsquet Manresa signava al Martín Carpena, de manera matemàtica, el descens a la LEB Or. Ahir, l'equip va estar a punt d'atrapar l'Unicaja a la classificació en la jornada 20. Segons l'entrenador, Joan Peñarroya, demostra que «la feina s'ha fet molt bé des de l'any passat. És tot un procés i ara hem aconseguit gua-nyar-nos el respecte de tot el món a la lliga».

Sobre el partit, «felicitem els aficionats de Màlaga, ja que és el segon partit seguit de cent punts que guanyen en una setmana. I felicito també els meus jugadors, perquè haver arribat amb opcions fins al final parla molt bé d'ells». L'entrenador egarenc va explicar que «hem començat el partit molt bé, dominant en atac i controlant-los en defensa, fins que han tret el seu talent i han aconseguit remuntar». Potser «ens retrauria el fet de no haver pogut controlar el rebot a la nostra cistella. Ens han agafat el 45% dels rebutjos propis i això ens ha castigat molt», va dir Peñarroya.

També va lamentar «el fet que ells hagin tingut encert en els dar-rers segons, amb cinc punts de Jaime Fernández i un triple molt important de Roberts. Hem pogut igualar, però llàstima de la darrera acció, en què hauré de demanar a Luis [Casimiro] si era una acció assajada, perquè els ha sortit perfecta del tot».

De cara al futur, «tenim un grup de jugadors que creuen en ells mateixos, que busquen sempre guanyar». Després de l'aturada per la Copa i per les seleccions, l'equip pot recuperar Sakho i «espero que ens doni més tranquil·litat de la que hem tingut fins ara, ja que ens han passat moltíssimes coses, tot i que marxen jugadors i pot passar de tot.

Per la seva banda, el tècnic de l'Unicaja, Luis Casimiro, va fer una lloança enorme al Baxi, del qual va dir que «si tingués un altre nom diríem que ha estat un gran enfrontament. De fet, ho ha estat. Juguen molt bé i han buscat sempre canvis, quan els pressionàvem trobaven Lalanne, quan no han anotat tirs de molt mèrit. Ningú no els ha regalat les onze victòries que tenen i vull demostrar la meva admiració cap a ells».