«Haurem d'esperar a l'últim entrenament. A la Copa, dimecres, no volíem arriscar amb Leo Messi. La decisió la prendrem en funció de les sensacions del jugador. Leo Messi està bé. Si es troba al cent per cent de les seves possibilitats segurament jugarà». Ernesto Valverde es va mostrar ahir optimista sobre la presència de l'astre argentí a l'equip inicial del FC Barcelona, avui, al nou San Mamés, per afrontar el matx que els blaugrana disputaran contra l'Athletic Club de Bilbao (20.45 hores).

La derrota que va patir ahir l'Atlètic de Diego Pablo Simeone contra el Reial Madrid al Wanda Metropolitano (1 a 3) no treu trascendència a un partit que Valverde va qualificar com a «fonamental». Amb el triomf al feu matalasser, els de Santiago Solari se situen segons a la classificació, amb 45 punts, a només cinc dels barcelonistes, mentre el seu etern rival ciutadà baixa fins al tercer lloc, ja que n'ha sumat un menys, 44.

El tècnic de Viandar de la Vera va emfatitzar la importància del partit d'avui: «Qualsevol partit que s'hagi de jugar com a visitant a San Mamés és complicat, però aquest encara ho és més. Sabem amb quina intensitat juga l'Athletic contra el Barça i coneixem la pressió ambiental que haurem de suportar a San Mamés, com apretarà l'afició bilbaïna. Estic segur que l'equip de Gaizka Garitano intentarà que no poguem sortir amb la pilota jugada des del nostre camp, ens pressionaran per dificultar el nostre joc». «És un dels partits més difícils dels que ens queden per disputar a la lliga», va sentenciar Valverde, abans de mostrar la seva satisfacció per «tenir un xic de marge per treballar als entrenaments la propera setmana, un fet que fa més transcendent el partit a Bilbao».

Arthur Melo i Jordi Alba, baixes

L'absència segura a San Mamés del lateral esquerre Jordi Alba, per sanció, i del migcampista Arthur Melo, que es va lesionar al bíceps femoral de la cama esquerra en el partit d'anada de les semifinals de la Copa del Rei, són dos dels maldecaps de Valverde per al partit.

Per substituir Jordi Alba, el tècnic blaugrana va argumentar que «tenim diverses possibilitats, tot i la dificultat de suplir un jugador de les seves característiques. Podem situar un lateral dret a la seva posició, un central esquerrà o un jugador del filial», va enumerar. Pel que fa a la baixa durant un mes del brasiler, Ernesto Valverde va reflexionar que «perdem un jugador que ens aporta control del joc. Les lesions es produeixen de forma inesperada. Tampoc hi vam poder comptar el novembre. Però tenim alternatives: Carles Aleñà, un jugador de caràcter més ofensiu; Arturo Vidal, que dota el joc d'altres virtuts però no tant de control, o Philippe Coutinho», va concloure. Valverde va ser més explícit pel que fa a l'estat físic de Démbelé i Umtiti. Va revelar que el davanter «divendres va completar tot l'entrenament» i va detallar que el central «hi va prendre part només a la primera part». Dembélé, doncs, també serà avui a San Mamés.