Va iniciar la seva vinculació amb el beisbol a l'escola Badia-Solé. Ha treballat per l'arrelament de l'esport del bat a Manresa de forma desinteressada i ininter-rompuda des del setembre del 1992. Des de fa un any, presideix el Beisbol Club Manresa.

La seva relació amb el beisbol abasta quasi tota la seva trajectòria vital...

És així. Es remunta a mitjan anys setanta, a l'època en què Josep Tragant en va introduir la pràctica a la Badia-Solé. En deixar l'escola es va obrir un parèntesi que es va tancar després dels Jocs Olímpics de Barcelona, quan, en tornar de la mili, em vaig incorporar a l'equip de beisbol del Manresa Bagmonts com a jugador.

Una carrera com a jugador de més de dotze anys que va compaginar amb altres tasques.

Vaig jugar des del setembre del 1992 fins després de disputar la fase d'ascens a Divisió d'Honor el juliol del 2004. Pocs anys després, una lesió als lligaments va posar fi a la meva carrera esportiva. Jugava a la línia exterior, per la dreta, de right field. A més, des de la constitució del BC Manresa, el 1993, vaig començar a fer feines de suport a les successives juntes directives. Un any o dos després, en engegar el primer programa de promoció a les escoles, m'hi vaig implicar com a entrenador.

Quina valoració en fa, quinze dies després, de l'organització de la cinquena Gala del beisbol?

Personalment, considero que va ser un èxit rotund. Va ser tot un encert traslladar l'acte al dissabte al matí. Va afavorir l'assistència de més de 250 persones de l'àrea metropolitana. La seu de la Gala, el Museu de la Tècnica, ha rebut elogis unànimes.

I la commemoració del vint-i-cinquè aniversari del club, quina consideració li mereix?

La valoració global és positiva. La commemoració ha donat una empenta al club, ha propiciat que s'hi impliquin persones fins ara alienes a l'entitat i ens ha atorgat més ressò mediàtic. Hauríem de destacar la reeixida organització de la Nit de l'Esportista de Manresa i de la Gala del beisbol.

El programa d'actes del vint-i-cinquè aniversari comprèn quatre àmbits diferents. Valori'm el llegat que deixen a Manresa els actes ideats per incidir en la promoció del beisbol.

El vessant esportiu ha estat un dels grans beneficiaris de la commemoració. Inicialment, només s'havia previst que Manresa acollís una subseu del programa de tecnificació federatiu durant sis mesos. L'activitat de la Manresa Baseball Academy havia de finalitzar el juny, però ja s'ha prorrogat dues vegades i continuarà fins al proper juny. D'altra banda, ara ja són sis els jugadors del BC Manresa que s'han integrat als programes de tecnificació federatius que es fan a Montjuïc: els sub-16 Carles Horrillo, Oriol Massana, Sergi Palma i Vicent Vallès, i els sub-14 Jan Massana i Joan Sallent.

I la resta d'activitats...

Enguany, tornarem a organitzar una jornada de formació per a docents i continuem vinculats al programa formatiu «Esport a la carta». Activitats com el Campus de beisbol de Setmana Santa, el torneig per a veterans i el Manresa Summer Baseball Camp es van haver de suspendre per diferents raons, com també el Torneig Ciutat de Manresa de Softbol i el 2n Torneig de beisbol Josep Tragant. En contraposició, la participació dels equips sub-15 i sub-10 al Torneig Internacional Vila de Gavà va ser tot un èxit. Els sub-15 van assolir la quarta posició.

Com valora els actes ideats per portar una mostra del millor beisbol català a Manresa i els específics de les noces d'argent?

La celebració de l'All Star Game va ser un èxit, malgrat la pluja. La suspensió del sopar de gala del 25è aniversari, per manca d'interès, va doldre a la junta.

Pel que fa al primer equip, hauran d'afrontar la temporada sense Kerson Trinidad, tècnic i llançador de l'equip.

Ha estat el millor llançador de Primera Divisió i li donem suport en l'etapa que inicia al CB Barcelona. Estem temptejant quina de les tres persones que són a l'entitat poden agafar-ne el relleu com a tècnic és la més adequada. El vigatà Lluís Jové assumirà el rol de Kerdson Trinidad com a llançador. A més, tres jugadors s'incorporaran a l'equip: el llançador sub-18 Oriol Garrigós, que retorna a l'entitat després de jugar al CB Barcelona; el receptor o primera base vigatà Eloi Puigferrer, i el santjoanenc Ferran Fornell, tercera base o outfielder. El recuperem després de jugar tres temporades al CBS Barcino.

Quins seran els objectius esportius de l'equip, enguany?

El repte prioritari és consolidar el grup de jugadors, amb un interessant futur. Voldríem classificar-nos per jugar els play-off pel títol. Per acabar, volem incidir en la forja d'un equip cohesionat, amb una barreja de jugadors dominicans, veneçolans i autòctons.

Podran mantenir els altres quatre equips que van competir la temporada passada?

Sí, comptant el primer equip, tornarem a tenir cinc conjunts federats. Les formacions sub-16, sub-14 i sub-10 es mantenen, així com l'equip de la modalitat slow pitch, que acaba d'assolir el segon lloc a la Copa Catalana.

Reintroduir el beisbol a les escoles és un dels seus projectes més ambiciosos, a hores d'ara.

Carles Fernández, director esportiu de l'entitat, ha elaborat un projecte per als propers quatre cursos lectius. Les primeres tres o quatre escoles ja han començat a desenvolupar-lo aquest mes de febrer. El seu dinamitzador serà Mauro Fernández, jugador veneçolà del primer equip des de juny del 2016. Inicialment anirà adreçat a nou escoles de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Vicenç de Castellet. És un projecte ambiciós que, a mitjà termini, vol incidir en la promoció del beisbol a Manresa, Vic i Igualada.

Com estan les obres del camp de beisbol detallades a la segona fase i que s'haurien d'haver enllestit el 2018?

Durant l'any passat, només es va fer l'adequació de les aigües pluvials. El 8 de gener, el consistori va començar la construcció de la zona de banquetes i del magatzem annex. La tanca interior que ha de separar el terreny de joc de les zones habilitades per al públic, es farà a continuació, perquè el club n'assumeix la construcció. Necessitem una xarxa de reg provisional i una font abans de l'estiu.

La Gala del beisbol i el softbol li va reportar un reconeixement per la seva trajectòria.

La distinció que m'ha concedit la federació compensa amb escreix vint-i-sis anys de dedicació al beisbol. Oimés quan aquest reconeixement se'm va atorgar a Manresa. Estic molt agraït als promotors de la iniciativa. D'una manera o altra, tot i preparar-ne el relleu generacional, Carles Fernández i jo estem lligats al club de forma vitalícia. Kerson Trinidad i Mauro Fernández han de ser-ne els pilars esportius del futur.