Un tercer i un quart lloc. Aquest va ser el reeixit balanç obtingut pels pilots de la Catalunya Central que van prendre part a la primera prova del l'estatal de motocròs en les categories MX2 Elit, MX1 Elit i MXFemení. Cap pilot de casa nostra va competir a l'MX85.

Més de 5.000 espectadors es van aplegar al Complex del Motor d'Albaida (País Valencià) per gaudir de les habilitats dels 160 pilots inscrits. La xifra suposa un nou rècord d'assistència al circuit gestionat pel MC Ciutat d'Albaida.

Oriol Casas (KTM) va exhibir regularitat a les dues mànegues de la categoria MX2 Elit. A la primera, el calderí va ser tercer, i va acabar en quarta posició la segona. Aquests resultats li van valdre la tercera posició final, darrere el guanyador IKer Larrañaga (KTM) i el segon classificat, l'alacantí Mario Lucas (KTM).

Simeó Ubach va assolir el quart lloc final a Albaida. El de Sant Salvador de Guardiola va tenir una mala sortida a la primera mànega que el va relegar a la novena posició. Va liderar inicialment la segona i només el va poder superar Larrañaga. En aquesta mateixa categoria, Guillem Farrés (KTM) va ser novè (5è i 12è) i Salvador Ubach (KTM) vintè (18è i 32è).

A la categoria MX1 Elit, el pilot de Yamaha Lluís Riera va signar el tretzè lloc final, després de ser dissetè a la primera mànega i dotzè a la segona. Ramon Brucart (Suzuki) va acabar dissetè (21è i 16è). Per últim, a la categoria MXFemení, la pilot del Moto Club Igualada Jana Monclús va ser dinovena.