El Reial Madrid afronta avui l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions a Amsterdam, on s'enfrontarà a l'Ajax, en el millor moment de forma de tota la temporada. Els blancs acumulen set partits consecutius sense perdre, amb només un empat contra el Barça al Camp Nou, i Solari comença a fer encaixar el seu onze de gala. Tot i l'accidentada fase de grups amb dues derrotes contra el CSKA de Moscou, l'actual campió d'Europa va aconseguir la primera posició per davant de la Roma, l'altre classificat.

L'Ajax holandès serà el contrincant del Madrid en aquesta eliminatòria. Un conjunt que es troba còmode amb la pilota. El tècnic del Madrid, Santiago Solari, va assegurar ahir en la roda de premsa prèvia al partit que el seu rival està «en una bona dinàmica» i no considera que els holandesos estiguin en un mal moment de la temporada. El conjunt entrenat per Erik Ten Hag va perdre el cap de setmana passat contra l'Heracles i és a sis punts del líder de la lliga, el PSV Eindhoven.

El nou fitxatge del Barça per a la propera temporada, Frenkie De Jong, és dubte per al partit d'avui per unes molèsties a l'adductor, tot i que Ten Hag va afirmar en roda de premsa que el migcampista està «en forma» pel «gran repte» d'avui. Qui sí que està disponible amb tota seguretat és un altre jugador que interessa a l'equip blaugrana, el central i actual capità de l'Ajax, Matthijs De Ligt.

Isco i Llorente són les absències

Els blancs només perden Marcos Llorente i Isco per al partit d'anada. El migcampista defensiu es va lesionar en l'anada del clàssic de Copa del Rei, mentre que Isco té unes molèsties a l'esquena que ja no el van deixar estar disponible contra l'Atlètic de Madrid al derbi.

L'altra eliminatòria disputada avui serà entre el Tottenham Hotspur entrenat per Mauricio Pochettino i el Borussia Dortmund alemany. El partit es jugarà a Wembley, on l'estrella dels locals, Harry Kane, serà baixa per una lesió greu en un lligament del turmell esquerre. El Dortmund perd Paco Alcácer, la seva referència ofensiva per una inflamació a l'espatlla i Marco Reus.

L'àrbitre Mateu Lahoz serà l'encarregat de xiular l'enfrontament d'avui. Serà el primer espanyol que arbitrarà un partit de Lliga de Campions amb l'ajuda del VAR.