Compaginar estudis i el seu esport preferit, el bàsquet. I becada. Tot plegat va fer decidir la manresana Marta Rodríguez a marxar de casa i provar una nova experiència. Als 19 anys, tota sola i sense conèixer ningú, es va presentar, a final de l'estiu passat, al Northeastern Junior College de Sterling, a l'estat de Colorado. I allà es troba fent realitat el que segurament hauria pogut ser un somni seu, jugar la lliga universitària dels Estats Units.

Marta Rodríguez estudia Ciències de l'Esport i juga a bàsquet amb l'equip de la seva universitat. «Lògicament, vaig tenir alguns dubtes abans de decidir-me, perquè era un canvi molt gran, però era una oportunitat que no podia deixar escapar pels estudis i per conèixer gent. La família, però també els amics, em van acabar d'empènyer», reconeix Marta Rodríguez.

Les competicions escolars amb l'Oms i de Prat van ser la primera experiència de Marta Rodríguez en el món del bàsquet. L'Asfe es va fixar en ella i va començar a destacar durant els tres anys que va estar al club de Sant Fruitós. En la darrera temporada de categoria infantil va anar al CEJ Hospitalet, amb el sacrifici que això comportava, i hi va durar dos cursos. El CB Cerdanyola va ser la seva següent destinació com a cadet i dos anys de júnior, el darrer participant en els partits de sèniors. La temporada passada, coincidint amb el dar-rer curs de batxillerat, va jugar amb l'equip de la Joviat a Primera Catalana.

«Als Estats Units ho tinc tot pagat, estudis, esport, residència, viatges, etc. Abans d'entrar, però, vaig haver de superar la prova d'accés, sobretot per valorar el meu nivell d'anglès i, curiosament, també el de matemàtiques», comenta marta Rodríguez, que afegeix que «des de cadet ja em seguia gent que fa scouting. La veritat és que a Cerdanyola vaig fer dos anys molts bons. Diverses universitats es van interessar per mi, però la Northeastern Junior College va ser la que va insistir més. Els dos entrenadors em van venir a recollir a l'aeroport, i a la residència d'estudiants estic amb les altres jugadores que no són americanes. Allà, primer és l'esport i després els estudis. Tenim entrenadors professional i unes grans instal·lacions». Pel que fa a la competició universitària, Rodríguez diu que «hi ha quatre categories i nosaltres estem a Primera Divisió. Pel que fa al nivell, podria ser semblant a la Primera Catalana o la Copa Catalunya d'aquí. No sé si faré tota la carrera allà, vull anar any rere any».