L'Iberostar Tenerife es va convertir ahir en el primer equip classificat per a les semifinals de Copa després de vèncer un Unicaja avesat a abandonar la competició de seguida, ja que només ha guanyat un partit del torneig des que hi va quedar subcampió, fa deu anys.

La intensitat de l'equip de Txus Vidorreta el va conduir a dominar el rebot en el primer quart. A més a més, la bona direcció de San Miguel va fer fluir el joc i Abromaitis aprofitava la defensa sobre el seu company per anotar. D'aquesta manera, poc a poc, la diferència va anar creixent fins al 40-30 del minut 17- Aleshores ja havia entrat a la pista Carlos Suárez, que tornava després de dos mesos de lesió, i aconseguia que els malaguenys no marxessin del partit i arribessin al descans amb un dèficit de 8 punts.

A la segona meitat, només Dragan Milosavljevic trobava fluïdesa al seu joc. Els andalusos notaven la frustració de Jaime Fernández i el mateix succeïa amb un Shermadini gairebé desaparegut. Després d'uns minuts en què semblava, però, que l'Unicaja podria remuntar, el Tenerife es va disparara amb un parcial de 9-0 que va fer elevar l'avantatge fins als 15 punts (66-51), davant de la impotència de l'equip de Luis Casimiro.

En el darrer acte, al conjunt insular li va sobrar amb mantenir la intensitat defensiva, entregar-se a la direcció i també a l'encert de cara a la cistella de Ferran Bassas i al poder interior de Colton Iverson per confirmar, sense gaires problemes, l'accés a la següent ronda de la competició. A més, Jaime Fernández es va lesionar en la penúltima jugada del partit, una altra desgràcia per al pobre Unicaja de Màlaga.