Els Castellers de Berga, l'Ajuntament i el Consell Esportiu. Són les tres potes que s'han aplegat per organitzar la divuitena edició del Torneig Casteller de futbol sala, un esdeveniment que aplegarà més de 1.200 esportistes i que pot arribar fins a les 1.500 persones, comptant els acompanyants, els propers 23 i 24 i de febrer a la capital berguedana.

En l'acte de presentació, el president dels Castellers de Berga, Ignasi Ballús, va explicar que «l'organització del torneig ha requerit la implicació de les institucions i les entitats per gestionar un esdeveniment immens i complex». De fet, cada any l'organitza una colla castellera i està pensat per estrè-nyer els vincles que ja hi ha entre totes elles.

Per la seva banda, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, va comentar que «el consistori ha apostat per aquesta activitat perquè es tracta del segon esdeveniment esportiu més important que es farà a la comarca aquest any pel que fa al nombre de persones que hi participen, però també pel volum de públic de totes les edats que s'hi concentra durant el cap de setmana». Aquest és un altre repte per als organitzadors, poder encabir tota aquesta gent a la ciutat i que s'hi trobin a gust.

Posicionats en el territori

Per la seva banda, el vicepresident del Consell Comarcal del Berguedà i president del Consell Esportiu, Abel Garcia, va destacar que «la feina conjunta realitzada per les entitats, els ajuntaments i els ens comarcals dona bons fruits». Garcia va afegir que esdeveniments com aquest «no només ajuden a promocionar l'esport d'una forma lúdica, sinó que també permeten posicionar Berga i el Berguedà en el territori».

A part dels enfrontaments, que disputaran 48 equips mixtos diferents, el torneig casteller també inclou una sèrie d'esdeveniments complementaris com un sopar i un concert a la vela del passeig Indústria. El sopar començarà el dissabte 23 a les nou del vespre i el concert el protagonitzaran els grups Pascual i els Desnatats, Thug Life i Tres de Pego. Els tiquets es poden aconseguir només fins avui. Pel que fa als partits, es jugaran a quatre instal·lacions, el pavelló municipal, al barri de Santa Eulàlia, l'institut Guillem de Berguedà i l'escola Xarxa.