L'Atlètic de Madrid acumula dues derrotes consecutives i necessita obtenir una victòria per aferrar-se a la lluita pel títol de Lliga. El derbi madrileny contra el Rayo Vallecano (16.15 hores) serà una prova de foc per als matalassers, que, després de perdre contra el Betis a Sevilla (1-0) i el Reial Madrid (1-3) busca guanyar de nou. A més, el partit d'avui és el darrer que juguen els de Simeone abans del gran enfrontament de Lliga de Campions contra la Juventus de Ronaldo al Wanda Metropolitano dimecres que ve.

Les dues últimes ensopegades van ser marcades per decisions del VAR, però el tècnic argentí va assegurar que no havien d'oblidar «fer autocrítica». La bona notícia per als matalassers és la recuperació del davanter Diego Costa i el central Savic. Simeone haurà de compatibilitzar Morata amb l'hispanobrasiler i el partit d'avui pot servir d'indicatiu per veure quin dels dos jugadors es queda amb la titularitat de l'atac junt amb el francès Antoine Griezmann.

Baixes importants del Rayo

El conjunt de Vallecas no podrà disposar del migcampista Giannelli Imbula ni del central Emiliano Velázquez, exjugador de l'Atlètic de Madrid per sanció. Medrán i Gálvez són els possibles substituts dels dos jugadors no disponibles per al partit d'avui. A més a més, els de Míchel recuperen l'argentí Óscar Trejo, qui també estava sancionat.

Els altres dos partits que es disputen avui són el Celta-Llevant (13.00 h), en el qual ambdós clubs busquen trobar-se amb bones sensacions, i el partit entre la Reial Societat i el Leganés (18.30 h). Els d'Imanol Alguacil volen apropar-se a posicions europees, mentre que el Leganés intentarà seguir amb la bona dinàmica de les últimes jornades per allunyar-se de la zona baixa.