L'experiència del Reial Madrid a Europa va sorgir ahir amb tot el seu esplendor al Johan Cruyff Arena per derrotar l'Ajax en un partit en què els holandesos van ser millors durant molt trams, amb una pressió asfixiant que no va deixar jugar el seu rival, però en què els homes de Solari van treure partit de les seves arribades a porteria i de saber colpejar en el moment adequat.

El conjunt local va sortir molt fort i la primera part hauria pogut acabar amb golejada, a poc que hagués estat encertat. Mazraoui va enviar el primer xut a fora i, després d'un bon tret de Vinícius, que va desviar Onana, va arribra l'allau. Al minut 25, Tadic va disparar al pal i, tot seguit, jugada controvertida. De Ligt remata, Courtois rebutja malament i Tagliafico anota. El col·legiat, però, amb ajut del VAR anul·la el gol correctament per fora de joc posicional amb influència de Tadic. Tot i això, l'Ajax va poder marcar amb dos xuts de Schöne i un altre de Tadic, però no va encertar.

El Madrid va sortir millor a la represa i, després que Onana i Courtois responguessin a xuts de Benzema i Neres, va ser el francès qui va estrenar el marcador amb rematar amb classe una gran acció de Vinícius, que va aprofitar una relliscada de Mazraoui. Van ser els millors minuts visitants, però l'Ajax es va refer després de la substitució de Benzema i va empatar amb una centrada de Neres que va rematar Ziyech. El Madrid va reclamar una inexistent falta a Lucas Vázquez en l'origen. Els darrers minuts van ser d'anades i vingudes i en va sortir guanyador el Madrid, amb una gran centrada de Carvajal que va rematar un Asensio que ja havia disposat de dues ocasions. Les que va tenir el local Dolberg, en canvi, van anar fora.