Mercè Mas, tiradora del Club Tir Precisió Manresa, ha estat catalogada com a esportista d'alt nivell pel Consell Superior d'Esports (CSD), una informació que ja està publicada dins el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

La trajectòria de Mercè Mas ha estat plena d'èxits. El seu darrer mèrit va ser el subcampionat del món de carrabina esportiva, celebrat l'estiu passat a Manresa, concretament al polígon de Bufalvent, i la plata per equips juntament amb els tiradors Francesc Jorba, qui també és considerat esportista d'alt nivell, i Salvador Vila.

A l'estat, la tiradora del Club Tir Precisió Manresa ha dominat els darrers anys totes les competicions de carrabina esportiva, i el maig passat va aconseguir el títol estatal de BR-50 i el novembre el Trofeu de la Generalitat de F-Class Rimfire a Amposta. Un any triomfador per a Mercè Mas, qui també va guanyar el mateix mes la Copa President de BR-50 aire varmint pesant, organitzada per la Reial Federació de la Comunitat Valenciana i celebrada a la galeria de tir Palamo d'Alacant.

El mundial del 2016 d'alta precisió BR-50 també va tenir la presència de la tiradora Mercè Mas, qui va obtenir la desena posició per equips junt amb Josep Perarnau, un dels tiradors amb més prestigi del Club Tir Precisió Manresa, i Paulino Mendoza. A la classificació individual, Mas va aconseguir ser la tercera millor dona del campionat, però a la general no va tenir tanta sort (31a).

Gràcies a aquestes actuacions, Mercè Mas ha pogut aconseguir la categoria d'esportista d'alt nivell del CSD.