L'esquiadora de Ribes de Freser Núria Pau, pertanyent a La Molina Club d'Esports (LMCE), va finalitzar en 36a posició les dues mànegues disputades ahir de l'eslàlom gegant dels Campionats del Món que es duen a terme des de fa dies a l'estació sueca d'Åre. Pau va millorar en la segona baixada respecte de la primera, en què va quedar classificada en el lloc 42, lluny de les 30 primeres, que són les que participen, en ordre invers, en la part inicial de la segona mànega.

En la primera baixada, Pau va fer un registre d'1.05.66, que va millorar fins als 1.03.76 de la segona, tot i que també cal remarcar que en aquesta el traçat va canviar, com sol ser habitual. En total, va fer 2.09.42, a més de set segons de la guanyadora i més de dos del trentè lloc, que hauria pogut ser un bon objectiu.

Núria Pau tornarà a l'escena avui per prendre part en els entrenaments de l'eslàlom especial, que tindrà lloc demà. També demà apareixerà en escena l'altre representant de La Molina, l'esquiador de Malla (Osona) Quim Salarich, que competirà diumenge en la cursa més tècnica, l'eslàlom, amb l'aspiració d'igualar o superar el seu millor resultat en uns mundials, el 25è lloc de fa dos anys a l'estació suïssa de Saint-Moritz.

Sorpresa, però no tant

Pel que fa a la victòria en el gegant femení d'ahir, va ser per a l'eslovaca Petra Vlhova, que va ser segona en la primera mànega i que en la segona, malgrat que no va aconseguir el millor registre, va superar l'alemanya Viktora Rebensburg, que s'havia situat al capdavant i que no va poder resistir l'empenta de la campiona. Al final, 14 centèsimes van marcar la diferència. La gran favorita, la nord-americana Mikaela Shiffrin, no va tenir el seu millor dia i es va haver de conformar amb la medalla de bronze, a 38 segons de l'eslovaca i amb 12 sobre la noruega Ragnhild Mowinckel.