El tècnic extremeny del FC Barcelona, Ernesto Valverde, va assegurar ahir en un acte que Leo Messi es troba «perfectament» per al partit de lliga d'aquest cap de setmana contra el Valladolid.

L'esdeveniment va ser a l'antiga fàbrica de l'Estrella Damm i era un acte de lliurament d'un xec de 47.575 euros a l'ONG Proactiva Open Arms. La quantitat recaptada es va aconseguir amb la venda del llibre Relats solidaris.

Respecte a la situació del futbolista argentí, Valverde va afirmar que el capità blaugrana «es va entrenar molt bé» en les darreres sessions i que no podia afegir res més. La situació del central francès Samuel Umtiti és, segons el tècnic blaugrana, totalment diferent, i va puntualitzar que «no és el mateix i no podem assegurar quan tornarà a estar disponible» a causa d'un llarg període d'inactivitat i de falta de ritme.

En ser preguntat per les polèmiques sorgides arran del partit de dimecres entre el Reial Madrid i l'Ajax d'Amsterdam (1-2), Valverde no va voler entrar en la polèmica del VAR i va insistir que ells només es preocupen per les actuacions del seu propi equip.

Valverde es va mostrar agraït a Open Arms i al seu president, Òscar Camps, per donar-li l'oportunitat de col·laborar amb una entitat que «traspassa fronteres i fa del món un lloc més habitable».

Cillessen torna a entrenar-se

El porter holandès Jasper Cillessen va tornar a entrenar-se durant la sessió d'ahir a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on va dur a terme treball específic en solitari.

Cillessen es va lesionar fa dues setmanes el soli de la cama dreta i els serveis mèdics li van pronosticar sis setmanes de baixa, però ja ha començat a treballar per intentar estar disponible per a la volta del clàssic de Copa.

En aquesta penúltima sessió d'entrenament abans del partit de demà, Valverde va comptar amb els jugadors disponibles i els futbolistes del filial Iñaki Peña, Riqui Puig i Carles Pérez. El tècnic blaugrana podria fer rotacions a l'enfrontament contra el Valladolid al Camp Nou (20.45 hores) de cara a l'anada de Lliga de Campions a França contra l'Olympique de Lió dimarts que ve.