Ernesto Valverde, actual entrenador del FC Barcelona, va renovar ahir amb l'equip blaugrana per una temporada més junt amb una altra d'opcional. El club va decidir anunciar ben d'hora (8.00 hores) en un comunicat oficial a la seva pàgina web l'ampliació de contracte del tècnic extremeny.

La decisió tant del club blaugrana com de l'entrenador per a la continuïtat del projecte s'ha pres, de nou, al febrer. Valverde ha seguit la tendència dels darrers entrenadors que han passat pel Barça com Pep Guardiola i Luis Enrique. El tècnic santpedorenc va renovar el seu contracte el febrer del 2011 fins a la temporada següent, el mateix contracte que va firmar ahir Valverde. Per la seva part, l'actual seleccionador d'Espanya va decidir l'1 de març del 2017 anunciar que no continuaria al capdavant de la banqueta blaugrana, en una roda de premsa posterior a una victòria engruixida contra l'Sporting de Gijón (6-1).

Valverde va mostrar-se feliç per poder seguir una temporada més com a tècnic del club. «Em trobo molt còmode aquí i em reconforta saber que pensen en mi per donar continuïtat al projecte», va afirmar el tècnic extremeny en declaracions als mitjans del club.

Els resultats esportius per part del Barça amb Valverde a la banqueta són positius. Els blaugrana van guanyar la Lliga i la Copa del Rei la temporada passada i aquest any ja han guanyat la Supercopa d'Espanya i es troben líders al campionat lliguer, a vuitens de Champions com a primers de grup i a semifinals de Copa. L'eliminació de l'any passat a quarts de final de la Lliga de Campions contra la Roma, desaprofitant un 4-1 a favor, és la gran cicatriu del projecte de Valverde que els aficionats encara no han superat.

El balanç dels 96 partits d'Ernesto Valverde a la banqueta del Barça és de 65 victòries, 22 empats i 9 derrotes. Uns resultats que, tot i ser positius, mostren dues cares de l'equip. Per una part, el Barça ha viscut grans exhibicions com la de Wembley contra el Tottenham de Pochettino (2-4) i la remuntada contra el Sevilla a Copa del Rei (6-1). Per altra banda, partits molt fluixos amb un joc pobre com la derrota a Leganés (2-1) i el darrer partit contra l'Athletic Club de Bilbao (0-0). Un dels aspectes més qüestionats per l'afició blaugrana del tècnic extremeny és l'estil de joc que practica el Barça en aquestes últimes temporades amb Valverde a la banqueta, titllant-lo de resultadista i de deixar de banda l'empremta que deixa el FC Barcelona amb la seva forma de veure i jugar a futbol.

L'altre punt feble de l'actual entrenador blaugrana és la poca confiança mostrada en el planter. L'únic jugador del filial amb minuts de qualitat ha estat Carles Aleñá, sense ser titular en gaires partits de la temporada.

Un bon gestor de vestidor

El motiu principal pel qual l'entitat blaugrana va decidir firmar ahir la renovació de contracte amb Valverde és la bona gestió del vestidor que du a terme el tècnic extremeny. La relació amb la plantilla és bona i va aconseguir reconduir un cas complicat com el d'Ousmane Dembélé, qui esportivament es trobava en una situació delicada i, gràcies a la capacitat de diàleg de Valverde, tant el club com el jugador van canviar d'opinió respecte al futur del davanter francès.

Actualment es troba amb una altra situació complicada pel fluix moment de forma que viu Philippe Coutinho, però el tècnic blaugrana confia en la seva recuperació i continua donant-li oportunitats al terreny de joc.