Els blaugrana necessiten recuperar bones vibracions després de la mala actuació a San Mamés, on, a part de no guanyar el partit, les sensacions dels jugadors del Barça no van ser positives. El Reial Madrid segueix a sis punts, però el líder de la Lliga Santander busca sumar de tres en tres després dels dos darrers empats consecutius, contra el València (2-2) i l'Athletic Club (0-0), per mantenir la tranquil·litat que el club ha viscut fins ara al campionat.

Per la seva part, el Valladolid també necessita amb urgència aconseguir més punts a la taula de classificació, ja que ara mateix només es troba a tres punts de la zona de descens, on el Rayo Vallecano és la referència a marcar amb 23 punts. La bona primera volta del club val·lisoletà no ha estat suficient per poder seguir a la categoria el proper any.

Serà un partit en què Valverde podria aprofitar per dur a terme rotacions en totes les posicions del terreny de joc. Thomas Vermaelen, Kevin Prince-Boateng i un Dembélé recuperat poden ser les novetats a l'alineació.