La selecció espanyola femenina de futbol sala, entrenada per la baganesa i exjugadora del FS Gironella Clàudia Pons, afronta aquesta tarda, a dos quarts de vuit, la final de l'Eurocopa de Portugal. La cita serà al pavelló Gondomar de Porto davant de la selecció amfitriona, Portugal, que es va desfer d'Ucraïna en la segona semifinal. En la primera, les espanyoles van derrotar Rússia per 0-5.

En les semifinals, les jugadores de Clàudia Pons van trigar a escalfar-se, però finalment van trobar la seva millor punteria abans d'arribar al descans amb tres anotacions consecutives. A la final tindrà al davant una Portugal que va derrotar Ucraïna per 1-5 i la pressió que exercirà amb total seguretat l'afició local.

L'última referència d'un partit entre tots dos equips data del mes passat, quan van disputar dos amistosos a Tenerife. El primer, a Los Realejos, el va guanyar Espa-nya per 4-3. El segon, a Granadilla, el van guanyar les portugueses per 1-2. En total, les espanyoles han guanyat catorze vegades i les portugueses, cinc.

A més, la final reeditarà el partit masculí que va determinar el campió en el darrer europeu. Aleshores, el conjunt de Ricardinho es va proclamar campió. Aquesta és la primera edició d'una Eurocopa oficial organitzada per la UEFA, amb la qual cosa qui guanyi entrarà a la història com a primer campió.