L'Atlètic de Madrid es resisteix a abandonar la lluita pel títol de lliga, després de vèncer amb moltes dificultats, ahir a la tarda, el Rayo Vallecano, en un derbi que no es va decidir fins al final. Un gol del francès Antoine Griezmann, en una jugada en què es va reclamar fora de joc de Morata, tot i que aquest era posicional, va donar els tres punts a l'equip de l'acabat de renovar Diego Simeone.

El Rayo Vallecano, situat en la zona de descens, va tenir en Raúl de Tomás el seu millor home davant d'uns matalassers que venien de dues derrotes seguides, contra el Betis i el Reial Madrid. Va ser precisament un exjugador del Rayo, Saúl Ñíguez, qui va inaugurar el seguit d'ocasions al primer minut amb un cop de cap que va anar per damunt del travesser de Dimitrievski. També ho va intentar Morata, pero el porter macedoni va estar encertat.

A partir de llavors, el joc de l'equip visitant es va anar diluint, i De Tomás va desfer-se de Godín i va assistir Embarba, però aquest es va trobar les mans de Jan Oblak. El porter eslovè també va haver d'aturar una altra rematada del davanter local, al minut 34. Malgrat que els matalassers no es trobaven còmodes, van estar a punt de marcar quan Filipe Luis va centrar i la pilota va travessar l'àrea petita sense trobar cap rematador.

La tornada de Diego Costa

Després de passar pels vestidors, l'Atlètic va posar una marxa més al partit, però va ser De Tomás qui va estar a punt de marcar, en aprofitar una desconcentració d'Arias.

Els dos tècnics van moure la banqueta. El del Rayo, Míchel, va fer entrar Pozo i Bebé per revitalitzar les bandes, i Simeone va introduir al camp Lemar i un Diego Costa que feia dos mesos i mig que no jugava, per lesió.

Novament De Tomás va ser el màxim perill del Rayo Vallecano, en recollir una centrada i tornar a posar a prova Oblak. El partit estava trencat i va ser l'Atlètic qui se'n va aprofitar. Ba va rebutjar malament la pilota, Morata va caçar-la, que procedia d'un contrari, i la va cedir perquè Griezmann marqués de manera poc ortodoxa, després que la pilota toqués Amat.

El Rayo va buscar l'empat i va estar a punt de rescatar un punt amb una rematada de Bebé que va marxar molt a prop de la porteria d'Oblak. L'Atlètic ja se centra en el partit de Champions contra la Juventus de dimecres.