El pilot manresà Ander Mirambell va signar la millor actuació de la temporada i va finalitzar en vintè lloc a la prova de la Copa del Món de Lake Placid, disputada ahir. A més, el resultat encara hauria pogut ser millor, després d'haver estat divuitè en una magnífica primera baixada.

Mirambell, que ha tingut problemes físics importants que li van fer perdre's les primeres proves de la Copa del Món d'engunay, va aconseguir un registre de 54.97 en la primera baixada, la qual cosa li va permetre, per primer cop aquest any, baixar en la segona. En aquesta, malgrat que va assolir un bon registre de 5.28 en l'arrencada, va ser conservador en els reglatges del seu trineu i va perdre dues posicions, respecte del canadenc Kevin Boyer i de l'italià Joseph Luke Cecchini, després d'un temps parcial de 55.38. La prova la va guanyar el rus Alexander Tretiakov, que es va imposar al letó Martins Dukurs i al sud-coreà Yun Sungbin.

Grans esperances

Després del resultat, Mirambell estava molt content i va destacar «una primera baixada excepcional, la millor fins ara i de tota la setmana d'entrenaments. En canvi, la segona ha estat la pitjor, tret de la sortida, la qual cosa reafirma la gran feina que estem fent amb el meu preparador, Bernat Buscà». També va admetre una errada amb els reglatges, però «tot això ajuda a aprendre'n de cara al futur, que és el que compta. Les dues setmanes de feina que hem fet amb el meu germà Toni han estat magnífiques».

Precisament, Toni Mirambell explicava que «hem estat capaços de córrer i de sortir amb els temps de l'any passat, la qual cosa significa que l'esquena de l'Ander cada cop va millor. N'hem d'aprendre, de la segona baixada, que ha estat un desastre perquè hem arriscat massa amb els reglatges».

Mirambell, que avui fa 36 anys, es traslladarà ara fins a la ciutat canadenca de Calgary, per participar en les properes proves de la Copa del Món, que es faran divendres i diumenge vinent. De moment, la vintena plaça d'ahir li suposa 68 punts en el rànquing de la temporada i remunta fins a la 27a posició de la Copa del Món.