L'agost de l'any passat era presentada com a nova seleccionadora estatal i, mig any després, la baganesa Clàudia Pons ha portat Espanya a la consecució del títol en el primer campionat d'Europa femení, en superar a la final el conjunt amfitrió, Portugal, per un rotund 0 a 4.

«Tant de bo aquest sigui el primer de molts títols. Les noies han jugat un partit perfecte, han sabut patir i també han sabut gaudir» comentava Clàudia Pons després del partit contra les portugueses, i va afegir que «guanyar aquest europeu és especial per a nosaltres perquè crec que el futbol sala femení està en el bon camí. Encara queda fer algun pas més, però crec que aquest és el primer».

Clàudia Pons es va formar com a jugadora al FS Gironella, club amb el qual va ascendir a Divisió d'Honor la temporada 2003-04. Al conjunt gironellenc va ser la capitana abans de fitxar pel Còrdova el 2008. Amb els andalusos va guanyar dues lligues, una Supercopa d'Espanya (2010) i una Copa Ibèrica (2009). Va retornar al FS Gironella en la campanya 2010-11 i es va retirar el 2015. Ha jugat amb la selecció catalana i amb l'estatal (en aquest cas jugant les tres primeres edicions de l'anomenat Torneig Mundial).

Després de la seva retirada, va ser entrenadora de diferents seleccions catalanes femenines, i destaca el títol de campiones d'Espanya que va aconseguir amb la sub-21 el febrer de l'any passat.

La baganesa Clàudia Pons va dirigir entre divendres i ahir una selecció que ha aconseguit nou gols a favor i cap en contra (a la semifinal va derrotar Rússia per 5 a 0). Ha format part del combinat estatal la també catalana Berta Velasco, exjugadora del FS Gironella i excompanya de la mateixa Clàudia Pons.

Ahir, a la localitat portuguesa de Gondomar es va viure una final igualada, tot i la diferència en el marcador. Espanya va fer valer la seva efectivitat de la primera part. Dos gols matiners de Mayte Mateo i Anita Luján van forjar un oportú avantatge, ampliat amb un gol d'Amélia Romero poc abans de complir-se el minut 10.

D'aleshores fins al descans les portugueses van pressionar, però les espanyoles van gestionar la seva renda sense ensurts. Les amfitriones no van deprimir-se i van seguir incordiant la porteria defensada per Sílvia Aguete, encara que mai va arribar la recompensa per a Portugal.

La tasca defensiva d'Espanya, plasmada sobretot en la tasca d'Isa Garcia i d'Ampi Jiménez, va desesperar les lusitanes. Amb portera jugadora, la sentència del 4-0 va ser obra de Vanessa Sotelo en els compassos finals, en un contraatac sense la portera local al seu lloc.