El Manresa ha sumat només tres punts en els darrers quatre partits (tres empats i una derrota). Tot i això, l'equip que entrena Andreu Peralta manté el lideratge amb tres punts d'avantatge respecte de la Muntanyesa de Dani Andreu, equip que ahir no va fallar davant el Sant Ildefons, i es va imposar per 2 a 1.

El partit al Nou Estadi, que va acabar 1 a 1, va ser ple de paranys per als manresans. Els locals no van arrancar bé i era el Vilanova el que portava la iniciativa als primers minuts. Al 14, el visitant Óscar Hernando va muntar una bona acció de contracop i va assistir David Gómez, que va rematar a les mans de Pol Busquets.

De mica en mica el Manresa es va anar entonant. Al minut 18 ho va provar Manel Sala de volea, però la pilota va ser rebutjada per un defensor. Quatre minuts després, el mateix Manel Sala va estar a punt de rematar de cap una centrada per l'esquerra de Solernou. I al minut 28, penal clar del porter del Vilanova Nito sobre Noah. L'acció va ser castigada amb una targeta groga. Manel Sala va ser l'encarregat de fer el llançament però Nico va endevinar la intenció del davanter del Manresa i va aturar la pena màxima. Després d'uns minuts d'equilibri al mig del camp, va arribar una segona acció clau per a l'esdevenir del partit, l'expulsió més que rigorosa del blanc-i-vermell Manel Sala per un suposat cop de colze a un rival. Era el minut 39 i el Manresa quedava amb deu jugadors el que restava del primer temps i tot el segon.

Malgrat jugar amb inferioritat numèrica, el Manresa no va renunciar a buscar el gol, encara que, lògicament, amb més precaucions defensives davant un Vilanova que va passar a dominar. La defensa manresana es mostrava eficient per aturar els continuats atacs visitants. I al minut 66, en una acció marca de la casa, Noah va retrobar el gol i va fer pujar l'1 a 0 al marcador. El Manresa havia fet el més difícil però quedava encara un llarg camí. El mateix Noah va tenir el 2 a 0 a les seves botes al minut 72, però en aquesta ocasió el seu llançament el va repel·lir el pal.

El Vilanova va pressionar de valent per almenys aconseguir l'empat. I aquest va arribar al minut 76 en una acció confusa, amb molts dubtes de si la pilota havia entrat a la xarxa i si el rematador, Ignasi Valldosera, era en posició de fora de joc o no. L'auxiliar arbitral va quedar amb la banderola aixecada, però Jordi Moreno no li va fer cas. Llavors hi va haver molts nervis en totes dues formacions fins al final però sense que el marcador es mogués.