L'emblemàtic cim, el seu entorn natural i la casa de colònies Pedraforca van ser, el cap de setmana, l'epicentre de l'escalada en gel catalana, una modalitat esportiva que ha experimentat un notable increment de practicants els últims anys a Catalunya.

La Mad-Ice pretén ser el punt de trobada anual dels millors escaladors en gel del país i de les persones interessades a iniciar-se en aquest esport dinàmic que combina tècnica, precisió, determinació i capacitat de gestió de les emocions. Les seccions d'alpinisme i d'escalada del Club Excursionista MadTeam, que es caracteritza per no disposar de seu presencial i per funcionar exclusivament on-line, organitzen des del 2017 la Mad-Ice. La primera edició es va desenvolupar a la Vall de Boí.

L'edició d'enguany de la Mad-Ice, la tercera, va començar dissabte, a les nou del matí, amb un taller d'iniciació a l'escalada en gel impartit pel reputat alpinista i guia de muntanya Marc Toralles.

Mitja hora més tard, els muntanyencs ja iniciats en aquesta modalitat es van trobar al mirador del Gresolet per rebre informació sobre l'estat de les cascades de gel del Pedraforca i practicar l'escalada en gel.

A la una del migdia, l'aplec va oferir un taller per aprendre a utilitzar el fil d'Abalàkov, un dispositiu de protecció que s'empra en l'escalada en gel i que rep el nom del seu inventor, l'escalador soviètic Vilati Abalàkov.

L'alpinista Marc Toralles i el glacerista de Besalú Josep Grau van prendre el relleu de l'activitat estrictament alpinista al vespre. Toralles va oferir una xerrada en què va detallar l'expedició al Cerro Grande que va fer el 2016. Tot seguit, Grau va fer un repàs fotogràfic a les cascades de gel imprescindibles de la Terra, que va il·lustrar amb detalls de les seves pròpies vivències en aquests indrets. La dissertació de Toralles i l'exposició de Josep Grau van aplegar un centenar de persones a la casa de colònies Pedraforca. Diumenge al matí es van oferir, de nou, tots els tallers.