L'Igualada Rigat no va poder repetir la bona actuació de l'any passat a la Copa del Rei, en què va arribar a les semifinals a Lloret. El botxí va ser el mateix, però en una instància inferior, en un duel en què no hi va haver tanta diferència com la que indica el marcador final, però en què el conjunt gallec va aprofitar les accions a bola parada i també els darrers minuts de la primera part per obrir un forat que ja va ser irrecuperable. Per contra, el conjunt de Ferran López es va fer un tip d'estabellar xuts a la defensa del Liceo i, a més, va errar un penal i una falta directa que l'haurien pogut tornar a ficar dins de la lluita.

Els darrers enfrontaments entre tots dos rivals havien deparat marcadors curts, com el 2-1 de les semifinals de l'any passat o el 0-2 del partit de lliga d'aquesta temporada a les Comes. Per això tots dos entrenadors sabien que qui s'avancés en el marcador tindria força terreny guanyat. El Liceo, a més, afronta aquesta Copa amb dues baixes molt sensibles, les dels germans suriencs Josep i Edu Lamas. El primer està sancionat amb set partits per una agressió en un partit de lliga contra el Sant Cugat, i el segon està lesionat.

Qui marca primer té avantatge

Malgrat això, el conjunt de la Corunya va començar més fort, amb quatre arribades i un xut al pal de Carlo di Benedetto. De l'altra banda, l'Igualada oposava els xuts llunyans de Tety Vives, però el partit no agradava a Ferran López, que va demanar aviat el primer temps mort. Les coses semblava que canviaven, però una acció desafortunada va canviar la dinàmica. Va ser quan l'estic de Ton Baliu es va enganxar dins de l'àrea amb el patí de Di Benedetto i un dels col·legiats va indicar penal. El va llançar Sergi Miras i no va donar opció a Elagi Deitg.

Remant en contra, van arribar bones ocasions arlequinades, sobretot en combinacions entre Sergi Pla i Oriol Vives, però Xavi Malián estava molt encertat a la porteria. A més, quan semblava que l'1-0 s'aguantaria fins al descans, va arribar el mig minut tràgic.

Dos gols seguits

Perquè amb Jordi Méndez, i després d'una bona rematada del golejador que gairebé va entrar, el Liceo va fer el segon en una gran combinació entre Dava Torres i Luciano Bridge que va completar amb brillantor el segon. Faltaven 31 segons per al final, temps que els gallecs van aprofitar per anotar el tercer, en una jugada en què l'Igualada va demanar bola alta però que va aprofitar novament Torres per establir un resultat psicològicament dur, sobretot pel que s'havia vist damunt de la pista de l'Olímpic de Reus.

Malgrat el cop, l'Igualada Rigat va sortir a la segona part amb voluntat d'anotar un gol ben aviat que fes canviar la tendència i, després de cinc minuts d'anades i vingudes, ho va aconseguir. Va ser en una falta en què Baliu va tocar, Tety Vives va disparar i la pilota va entrar. El Liceo va reclamar que havia picat a la cama de Roger Bars, segurament amb raó, veient l'esguard de dolor del jugador del planter igualadí.

Faltava molt temps i l'Igualada va tenir les seves oportunitats. Sobretot quan els col·legiats van indicar la desena falta al Liceo. Però Sergi Pla no va poder superar Malián en la falta directa. Ho va pagar car, perquè en la següent acció un controvertit penal d'Oriol Vives a Sergi Miras, segurament fora de l'àrea, va ser aprofitat per l'especialista dels corunyesos per situar un 4-1 gairebé matador.

Aleshores, el Liceo es va manifestar en versió mur, rebutjant tots els xuts i, a sobre, Méndez es va precipitar en una falta directa que va llançar alta. El cinquè gol, marcat amb classe per Carlo di Benedetto, ja no calia en un final de partit massa dur.