El Barça haurà d'esperar fins al 13 de març al Camp Nou per intentar doblegar l'Olympique de Lió als vuitens de final de la Champions. Ja ho podia haver deixat resolt ahir, però la punteria dels davanters blaugrana no va ser la millor. De més de 20 xuts, només cinc van anar entre els tres pals. Per això l'empat a zero final en un partit obert a la primera part i amb un clar domini, fins i tot asfixiant al final, del Barça a la segona.

En les càbales que es van fer prèvies al partit sobre l'alineació, pocs comptaven amb Sergi Roberto com un dels migcampistes del conjunt blaugrana. Aquesta va ser l'única sorpresa en l'alineació d'Ernesto Valverde, en la qual no va faltar cap dels seus principals homes, incloent-hi Dembélé, malgrat la seva recent lesió. A l'equip francès, a banda de les baixes ja conegudes, sobretot la del davanter i màxim golejador Nabil Fekir, sancionat, a l'escalfament, el lateral Mendy va tenir problemes físics però finalment va poder ser alineat.

L'Olympique de Lió va sortir amb un equip molt atrevit, però la primera oportunitat va ser per al Barça, en concret per a Dembélé, que va guanyar per velocitat els centrals locals, encara que amb una posterior rematada que no va trobar porteria. Encara no s'havia arribat al primer minut, i tres després Aouar va haver d'aturar Messi amb falta quan ja es va encarar a Anthony Lopes, després d'una pilota recuperada per Sergi Roberto al mig del camp. En aquesta ocasió, el servei de l'argentí va sortir alt. La rèplica de l'Olympique de Lió no va tardar i Aouar va posar a prova Ter Stegen amb un llançament ajustat al pal i que el porter va desviar a córner al minut 6.

El ritme del partit era molt intens. Al minut 9, Ter Stegen va tornar a ser providencial per al Barça en desviar un obús de Terrier que es va estavellar al travesser. Al minut 15, a l'altra porteria, clara ocasió de Rakitic amb un llançament que va anar a fora per ben poc. Messi, tot sol dins de l'àrea, també va xutar massa amunt una centrada de Jordi Alba (min 17). Les dues porteries veien perill, però la pilota no volia entrar. Una acció en solitari de Dembélé va trobar l'oposició del porter Anthony Lopes, que va impedir un altre cop que el Barça obrís el marcador (min 19). Els d'Ernesto Valverde jugaven amb molta comoditat, trobaven molts espais, atesa l'ofensiva disposició tàctica local, però també patien quan el joc d'atac el construïa el conjunt de casa.

Al cap de mitja hora es mantenia el 0 a 0 malgrat les nombroses arribades d'uns i altres. Precisament, al minut 30, Gerard Piqué va ser clau per avortar una bona acció ofensiva de l'Olympique de Lió entre Dembélé i Depay. Al 36, frivolitat de Suárez en forma de vaselina que va aturar amb facilitat Anthony Lopes.

En el darrer tram de la primera part el domini ja va ser clar del Barça amb un Olympique de Lió amb menys gas, encara que la darrera ocasió abans del descans va ser per al conjunt lionès després d'una bona acció combinativa i una rematada alta de Terrier.

La primera oportunitat de la segona part va ser a càrrec de Depay amb un llançament que va anar a fora per ben poc (min 52). En l'arrancada del segon temps, el Barça no va ser capaç de crear perill, malgrat tenir més possessió que un rival que no deixava tants espais. Va ser al minut 62 quan Suárez va fer la primera aproximació després d'una gran acció individual de Leo Messi; l'uruguaià va dubtar de tornar la pilota a l'argentí i al final que xutar de forma deficient a fora.

El Barça es va anar entonant i va tenir uns bons minuts amb un Messi més viu. Al minut 67, Valverde va donar entrada a Coutinho per Dembélé; poc després, els locals també van refer el seu dibuix amb Tousart en el lloc de Traoré. Al minut 70, Jordi Alba va fer una centrada al punt de penal i Suárez, amb tot l'avantatge del món, va llançar a fora quan ja es cantava gol; una relliscada va impedir que pogués impactar correctament la pilota. L'Olympique de Lió es mostrava cada cop més defensiu però sense renunciar a les sortides a l'atac.

Les oportunitats blaugrana s'encadenaven l'una rere l'altra. Coutinho al minut 77 (amb aturada d'Anthony Lopes) i Alba al 78 (rematada massa alta des de la frontal) van poder marcar.

La punteria dels jugadors del Barça ahir no va estar afinada. Lopes va desviar a córner una rematada de Busquets des de la frontal (min 86). Al 90, falta perillosa que Messi va tirar contra la tanca.