El tècnic del FC Barcelona, Ernesto Valverde, va defensar ahir en roda de premsa el davanter blaugrana Luis Suárez, qui es troba en un mal moment de forma. «És difícil prescindir d'ell perquè ens garanteix ocasions», va afirmar l'extremeny, qui va assegurar que l'uruguaià probablement jugui els tres propers partits.

Valverde també va aclarir l'estat actual del central francès Samuel Umtiti, qui ha estat fora dels ter-renys de joc durant gairebé tota la temporada. «Està per jugar tot el partit», va puntualitzar el tècnic blaugrana i va assegurar que, amb l'amenaça per acumulació de grogues de Lenglet i la lesió de Vermaelen, Umtiti haurà d'estar llest per al partit d'avui. «Tenim ara mateix un calendari dur, però ell té la capacitat per rendir a un gran nivell en moments d'exigència», va afirmar Ernesto Valverde.

El calendari per als blaugrana és cada vegada més complicat i la primera cita amb problemes pot ser la d'avui al Ramón Sánchez Pizjuán amb el Sevilla (16.15 hores). Els de Valverde s'enfrontaran a un conjunt que segueix il·lusionant els seus aficionats després de la gran victòria dimecres passat a l'Europa League contra la Lazio (2-0). Però no és l'única sortida complicada per al Barça, ja que la propera setmana haurà de visitar dues vegades el Santiago Bernabéu per enfrontar-se al Reial Madrid de Solari, primer el partit de tornada de les semifinals de la Copa del Rei i el cap de setmana disputarà el clàssic de la lliga.

Tot i la importància dels dos partits contra el Madrid, Valverde veu ara mateix el partit d'avui com la seva màxima prioritat. «Sempre ens fan patir i és un dels desplaçaments més difícils que ens queden», va assegurar ahir Valverde en roda de premsa. Tot i així, l'extremeny no descarta alguna rotació de cara a l'enfrontament d'avui per poder «protegir tots d'una possible lesió» en un dels moments més clau de la temporada. Alguns dels canvis que Valverde esmentava ahir podrien ser Philippe Coutinho i Arturo Vidal, dos dels jugadors suplents en l'anada dels vuitens de final contra l'Olympique de Lió (0-0).

El Barça necessita tornar a retrobar-se amb el gol per acumular confiança. Els blaugrana només han marcat dos gols en els darrers quatre compromisos (Reial Madrid a Copa, Athletic Club i Valladolid a Lliga i Lió a la Lliga de Campions), un dels quals va ser anotat de penal per Messi.