El Manchester City de Pep Guardiola va haver de patir més de l'esperat per sumar el primer títol de l'any, el títol de menys importància a Anglaterra, una Copa de la Lliga a la qual no se sol fer cas si es queda eliminat en una de les primeres rondes, però que s'intenta aconseguir si és possible. El City revalida, d'aquesta manera, el títol aconseguit ara fa un any en el mateix escenari contra l'Arsenal, tot i que aleshores tot va ser més senzill.

El Chelsea, que havia caigut a l'Etihad Stadium per 6-0 fa pocs dies, va plantejar un partit a la contra, amb un dur plantejament ofensiu, amb Higuaín a la banqueta i amb centrecampistes de molta brega. La primera meitat va tenir poques oportunitats, si de cas només una d'Agüero, que va disparar alt.

A la segona, malgrat els canvis, la situació tampoc no va variar massa. Els cityzens s'estavellaven contra Kepa i la defensa i tampoc no volien arriscar més del compte i rebre un cop de Hazard, l'únic dels londinencs que semblava amb opcions d'anotar.

En la pròrroga, el Chelsea va disposar de la millor ocasió, quan el mateix belga es va escapar i va cedir enrere perquè Kanté rematés alt. Però el protagonista va ser Kepa. Es va lesionar en una acció en què Azpilicueta va salvar un gol i després va aturar un xut d'Agüero. L'entrenador, el discutit Maurizio Sarri, el va voler rellevar per Caballero però el basc s'hi va negar, deixant en mal lloc l'entrenador italià, que va fer un gest com d'abandonar l'estadi.

Al final, el partit va anar als penals. Les errades dels brasilers Jorginho i David Luiz van ser decisives, ja que Kepa només va poder parar el xut de Sané i Sterling, amb classe, va decidir el títol.