Leo Messi va tornar a ser decisiu per al Barça. Amb tres gols i una assistència a l'uruguaià Luis Suárez, l'estrella argentina es va destapar al camp del Sevilla per donar, al seu equip, un cop sobre la taula a la lliga, abans del clàssic amb el Madrid dissabte que ve (abans, els dos eterns rivals es veuran les cares a la Copa del Rei aquest dimecres, també al Bernabéu). Ara mateix, el Barça avantatja de dotze punts els blancs i de deu l'Atlètic de Madrid.

Al Sánchez Pizjuán Valverde va donar entrada a Umtiti després de la seva llarga lesió al genoll com a novetat més destacada, i va fer descansar Lenglet. Tot i un lleuger domini blaugrana, el partit va començar molt obert. El primer avís el va donar el Sevilla, encara que l'acció de perill de Promes va quedar invalidada per fora de joc al minut 2. Una rematada de Coutinho la va aturar sense dificultats Vaclik (min 12). A mesura que avançava la confrontació, el Barça tenia més possessió de la pilota però el Sevilla semblava sentir-se còmode intentant sortir al contracop. Les arribades visitants no portaven gaire perill. Al minut 17, Sarabia va llançar una falta a la barrera i, en l'acció següent, va tenir el gol a tocar Ben Yedder, però després de desfer-se d'Umtiti va creuar massa la pilota.

Al minut 23, el Sevilla va recuperar una pilota perduda per Messi a l'àrea local i va muntar una contra que acabaria sent seria letal. Probes va avançar amb la pilota als peus i només els dos centrals blaugrana eren al seu lloc, amb Jordi Alba i Semedo pendents de l'anterior acció atacant del Barça. Aprofitant la superioritat, Probes va cedir a Navas, que, sol a la banda dreta, va superar Ter Stegen amb un llançament creuat. El Sevilla va donar el primer cop, però la reacció del Barça no es va fer esperar i Messi va igualar el partit amb un autèntic golàs. Va ser una volea espectacular de l'argentí dins de l'àrea sevillista, va engaltar la pilota tal com li venia, d'una centrada per l'esquerra de Rakitic (l'esfèrica va entrar per l'escaire de la porteria de Vaclik). A més a més de la rematada, amb una gran estètica, el més valuós de Messi va ser el moviment per desmarcar-se (min 25).

Els dos gols van animar encara més un partit que ja estava sent vistós fins al moment. L'intercanvi de cops, cada equip amb el seu estil, va ser favorable al Sevilla, que va fer el 2 a 1 abans del descans. Era el minut 41 quan Mercado va aprofitar una bona assistència de Sarabia per tornar a donar avantatge als sevillistes. I quan es complia el 45, Kjaer va perdonar el tercer a una centrada de Promes.

Ernesto Valverde va aprofitar el temps de descans per remodelar el seu equip. Va donar entrada a Dembélé per Arturo Vidal i a Sergi Roberto per Semedo. També el Sevilla es va veure obligat a fer dos canvis en els primers minuts de la represa, per lesió de Mercado i Wöber, i va donar entrada al Mudo Vázquez (min 50) i a Amadou (min 57). Aquestes incidències van provocar que en el primer quart d'hora del segon temps poques coses passessin sobre el terreny de joc. Només una acció de Dembélé, que va relliscar quan tenia tota la porteria per a ell (min 53) i una caiguda dins de l'àrea de Luis Suárez (min 60); en els dos casos els blaugrana van demanar penal, però cap dels dos va ser concedit.

El Sevilla ja feia el tercer canvi al minut 62, en aquest cas va entrar Roque Mesa per Rog. Passava el temps i el Barça no aconseguia crear perill, amb poca continuïtat en el joc i amb uns sevillistes cada cop més tancats. Però Leo Messi no sol necessitar que passin gaire coses per marcar diferències. I al minut 67, l'argentí va tornar a ficar la pilota dins de la porteria de Vaclik. El mateix Messi va estar a punt de fer el tercer al minut 71 però la seva rematada amb efecte des de la frontal va anar a fora. També al minut 78 en aquest cas desviant a córner el seu llançament el porter del Sevilla. En aquest segon temps, el Sevilla poc amenaçava Ter Stegen. Valverde va substituir Coutinho per Aleñà (min 79). El recital golejador de Messi no havia acabat. El davanter del Barça va recollir un rebuig i sol davant Vaclik el va batre amb una pilota picadeta. La cirereta del pastís la va posar un discutit Luis Suárez, aprofitant una bona assistència de Messi.