Si divendres contra Letònia va quedar fora de la convocatòria, ahir, el seleccionador estatal Sergio Scariolo va disposar del jugador del Baxi Pere Tomàs per jugar contra Turquia el darrer partit de la fase prèvia del Mundial. I Pere Tomàs va poder estrenar la seva internacionalitat amb una victòria, ja que la selecció estatal es va imposar als turcs per 74-58.

En el partit, intranscendent perquè Espanya, malgrat jugar tota la fase sense els principals jugadors, ja estava classificada per al campionat del món, Pere Tomàs va jugar els darrers minuts del segon quart (2' 45'') i va fer la darrera cistella abans del descans, que situava un favorable 47 a 36 després dels parcials de 25-16 i 22-20.

A la represa, tot i que a l'inici els turcs es van acostar en el marcador, de nou el domini d'Espanya va ser clar. El parcial del tercer quart, tot i ser curt, també va ser favorable als de Scariolo per 12 a 6.

A la part final del darrer quart, Pere Tomàs va tornar a saltar a la pista (en total va jugar 6' 27'')) i va intentar un triple no convertit. El parcial en aquest cas va ser desfavorable de 15 a 16. En aquest enfrontament d'ahir, disputat al Santiago Martín de La Laguna de Tenerife, Scariolo va alinear Alberto Abalde (10 punts), Dario Brizuela (16), Quino Colom (7), Nacho Llobet (4) i Sebas Saiz (10) com a cinc inicial i també Víctor Arteaga (2), Javier Beiran (5), Xabi López-Arostegui (5), Edgar Vicedo (13), Rodrigo San Miguel (es va lesionar a l'inici), Albert Ventura (0) i Pere Tomàs (2).