El clàssic d'avui a les semifinals de la Copa del Rei serà un punt d'inflexió per al Barça i per al Reial Madrid a l'hora d'encarar el tram decisiu de la temporada. Des de començament de temporada, el FC Barcelona ha dominat el campionat de lliga i, sense ser un dels millors anys dels blaugrana, ha passat per sobre d'un Reial Madrid que ha viscut moments realment convulsos.

L'anada de les semifinals de Copa del Rei va ser molt igualada, tant en joc com en resultat (1-1). El Reial Madrid va anul·lar completament el Barça, i a la segona part els blaugrana podrien haver sentenciat l'eliminatòria més d'una vegada. Ara toca desempatar, però els precedents no ens guien cap on es pot decantar la semifinal. La Copa ha viscut dotze eliminatòries entre Reial Madrid i Barça a la capital, i el balanç està dividit en tres parts iguals. Quatre victòries per als blancs, quatre també per al FC Barcelona i també quatre empats. Aquest últim resultat podria ser suficient per al Barça si aconsegueix marcar dos o més gols, ja que superaria l'1-1 del partit d'anada. El darrer enfrontament entre tots dos a Madrid va ser l'any 2013 i el resultat va ser d'empat (1-1) amb gols del francès Raphaël Varane i l'exblaugrana Cesc Fàbregas. El Reial Madrid és el darrer equip a guanyar en eliminatòria de Copa del Rei el Barça.Un es quedarà sense triplet

La cita del Santiago Bernabéu aquest vespre (21.00 hores) desvelarà una incògnita. Un dels dos gegants del futbol espanyol dirà adeu a les opcions de triplet. Tot i que la lliga està difícil per als blancs, si eliminen el Barça tindrien opcions matemàtiques d'obtenir els tres títols a final de temporada.

Els tres partits disputats fora de casa pel Barça, posteriors a l'anada, no conviden a ser optimista des de la perspectiva blaugrana. Bilbao i Lió van ser dues visites alarmants, després de no marcar ni un sol gol entre els dos partits (0-0 en tots dos enfrontaments) i amb Ter Stegen evitant dues derrotes. El resultat d'aquells dos partits no serviria al Barça per classificar-se per sisè cop consecutiu a la final de Copa. L'exhibició de Leo Messi a Sevilla (2-4) és l'esperança dels de Valverde de cara a la visita d'avui. Per la seva banda, l'únic partit que ha jugat el Madrid al seu estadi després de l'empat al Camp Nou va ser contra el Girona. Els blancs tampoc van deixar bones sensacions i el resultat (1-2), si és el mateix que el d'avui, no seria suficient per ser a la final del Villamarín.

El moment dels davanters

Tot i els quatre gols a Sevilla, el Barça només havia marcat un sol gol al Valladolid, de penal, després del clàssic. El trident d'atac serà clau en el transcurs del partit de tornada. A més, els davanters del Barça poden trencar una maledicció que persegueix els blaugrana des del 1962, quan un atacant del Barça va marcar per darrera vegada en un clàssic de Copa al Bernabéu (Eulogio Martínez). La resta de gols els van marcar defenses i migcampistes (Bakero, Roberto Carlos en pròpia porteria, Puyol, Abidal i Cesc Fàbregas). També serà important per al Madrid l'efectivitat dels seus davanters. Entre tots els atacants blancs, suplents inclosos, sumen 43 gols aquesta temporada, només deu més que Messi. D'altra banda, el trident que conformen l'argentí, Luis Suárez i Ousmane Dembélé n'acumula 63.