El Barça, superat futbolísticament pel Reial Madrid durant 50 minuts, ha tirat de la seva versió més pràctica i de la seva pólvora per assaltar de nou el Santiago Bernabéu (0-3) i defensarà el seu títol coper el proper 25 de maig a l'estadi Benito Villamarín.

El conjunt de Solari ha perdonat en una de les millors versions de la temporada i ho ha pagat amb l'eliminació davant un rival que ha posat l'efectivitat i ha decantat la semifinal en dues escapades del francès Dembélé i en un penal. Luis Suárez ha sortit amb un doblet i el segon gol, el que ha acabat amb el xoc, l'ha introduït a la seva porteria Varane, tot i que just darrere estava l'uruguaià per rematar.

Ho havia merescut molt més el Reial Madrid, però la seva negació davant la porteria rival, l'absència d'un jugador que 'mati', ha estat aprofitada de forma mil·limètrica per un Barça que ha superat els moments de crisi amb més o menys fortuna i ha picat en el segon període. Ni tan sols ha necessitat que Messi protagonitzés una de les seves exhibicions.

D'entrada hi ha hagut por, o respecte, massa. El conjunt blaugrana ha apostat per apoderar-se de la pilota i circular però sense riscos, a ritme massa parsimoniós, tant que ha afavorit l'èxit del dispositiu defensiu del quadre blanc, concentrat enrere a l'espera de prendre més avantatge en l'eliminatòria.

Serà la sisena consecutiva per al Barcelona. Una cosa històrica. Buscarà el seu cinquè títol seguit davant el guanyador del partit entre el València i el Betis. Dissabte s'escriurà, en el propi Bernabéu, el següent capítol de clàssics, aquesta vegada de lliga, i caldrà veure com assumeix aquest cop l'equip de Solari, al qual pràcticament només li queda la carta de la Champions.