El Cadí debuta aquesta tarda en una Copa de la Reina. Ho farà amb tots els efectius més que motivats i sabedor, justament, que les emocions són un dels principals factors a tenir en compte. Quan la pilota s'enlairi aquesta tarda, Mendizorrotza serà una olla de pressió. Les de la Seu s'enfronten (19.30 hores) a les amfitriones, l'Araski de Vitòria, en el segon partit de quarts de la competició. El torneig l'hauran obert dues hores i mitja abans l'Spar CityLift Girona i el València. Controlar els nervis, la il·lusió i les ganes són elements clau tant per a l'equip tècnic com per a les jugadores.

Bernat Canut explica que «és important que ens traguem de sobre tant com poguem el component emocional. És la nostra primera participació i fa molt temps que en parlem. És important que, tant aviat com sigui possible, convertim el partit en un partit normal. Com els que hem jugat fins ara». Després d'una segona part de la primera volta en franca davallada, el conjunt de Madelen Urieta està ara en un bon moment. El tècnic del Cadí preveu «quaranta minuts contra un equip que ja coneixem i que sabem que ens exigirà el millor de nosaltres. No ens emmirallem en el partit de la primera volta. De fet, ni n'hem parlat, d'aquell partit», per treure'n conclusions.

El conjunt de la Seu va viatjar durant la jornada d'ahir cap a Vitòria i preveu fer aquest matí una sessió d'entrenament suau, més que res per recordar sensacions i prendre mides al pavelló de Mendizorrotza, on justament no va poder disputar el darrer partit de l'any perquè ja estava immers en treballs de millora encarats a la Copa de la Reina. Per al club urgellenc, ser en una competició com aquesta per primer cop essent el segon club amb més temporades a la Lliga Femenina és tot un motiu de satisfacció. Per a les jugadores, també.

L'ala pivot i capitana del conjunt, Georgina Bahí, explica que «sabem que serà un partit molt dur, juguem a casa seva i tindran molta afició a favor, però sé que nosaltres també tindrem molta gent animant. Serà un partit que qui sàpiga controlar millor els nervis del principi i pugui fer el seu joc tindrà molt més a guanyar». La gironina apel·la a un clàssic de l'equip aquesta temporada: «Intentarem fer el millor bàsquet que puguem i sobretot gaudir i gaudir, que quan fem això les coses surten molt millor».