El jove jugador d'onze anys Lluc Vilardell, de l'aleví del Fruitosenc, va ser reconegut ahir amb el premi al joc net dins dels Premis Solidaris que entrega la Fundació de la Federació Catalana de Futbol i que arribaven a la tercera edició. El futbolista bagenc va ser reconegut pel seu gest de fallar expressament un penal, passant la pilota al porter, ja que entenia que no hi havia hagut pena màxima. A més d'ell, també va ser reconegut, amb la segona posició, el conjunt aleví del Sant Joan Despí.

Va ser l'únic premi per a les nostres comarques que es va donar a la gala d'entrega dels premis, molt solidària, que va tenir lloc a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. En el seu discurs, el president de la fundació, Pere Guardiola, va donar les gràcies als assistents a una vetllada que «vol ser un homenatge a tots els clubs catalans que ajuden als col·lectius més vulnerables del futbol».

A part del premi al joc net, n'hi va haver d'altres. Leila Ouahabi, del Barça, i Olga Garcia, de l'Atlètic de Madrid, van rebre el premi a un jugador per unir-se a la iniciativa Common Goal, impulsada per Juan Mata, segons la qual donen l'1% del seu sou a obres socials; també el va rebre l'entrenador-auxiliar de l'infantil B del Begur, Pablo Sánchez-Romero, per ajudar un dels jugadors de l'equip mentre va estar a l'UCI o també la tripleta arbitral formada per Ainara Acevedo, Matilde Esteves i Ylenia Sánchez, la primera formada íntegrament per dones que va dirigir un partit de Tercera Divisió.