Dotze dies després de la més que polèmica final de la Copa del Rei de bàsquet, el Barça Lassa i el Reial Madrid es veuran avui les cares (21 hores) al Palau Blaugrana en un duel que, en cas de triomf barcelonista, significaria per a l'equip de Svetislav Pesic empatar amb l'Anadolu Efes en la quarta posició de la classificació. Els turcs, de tota manera, la mantindrien per diferència de punts, tret de pallissa escandalosa que ningú no espera.

Ahir, l'equip otomà va caure per 84-66 a la pista del líder de la competició, el Fenerbahçe, en un partit de domini local, en què els 18 punts de l'exblaugrana Moerman no van tenir cap pes. El Barça busca ser quart per tenir avantatge de pista en els play-off.

De cara al partit d'avui, el Barça té tota la plantilla a punt i el Madrid, les baixes de Thompkins i Kuzmic. A més, el preàmbul serà especial, ja que l'entitat barcelonista retirarà la camiseta amb el número 11 de Juan Carlos Navar-ro, que va abandonar la pràctica del bàsquet l'estiu passat.

En la prèvia, el tècnic blaugrana es va mostrar estranyat del fet que «ningú no parla de la dificultat de classificar-nos per a quarts de final. No ho entenc. Ningú no va valorar la nostra victòria contra el Baskonia, i per a mi va ser un gran repte després de la Copa, de la qual tothom parlava».

Baskonia guanya, 'Granca' perd

En els altres partits, el Kirolbet Baskonia es va imposar al Zalgiris per 80-73, en un partit que va dominar en tot moment i en què va destacar Vildoza, amb 16 punts. Els bascos conserven el vuitè lloc però no els van beneficiar els altres resultats. El Panathinaikos, que és a un triomf, va derrotar el Gran Canària per 80-99, tot i els 21 punts de Rabaseda, el Maccabi, en la mateixa posició, va superar el Darussafaka per 77-58 i l'AX Milà, un triomf davant, va vèncer a la pista del Khimki (88-90).