L'esquiadora de La Molina CE, Núria Pau, participarà la propera setmana en la 29a edició de la Universíada d'Hivern que se celebra a la ciutat de Krasnoyarsk (Rússia), on participen 2.500 esportistes d'entre 17 i 25 anys. L'esportista de Ribes de Freser lluitarà per obtenir un bon resultat en la modalitat d'esquí alpí.

Als 24 anys, Núria Pau va pujar al podi a Cerro Castor (Argentina) al principi d'aquesta temporada. La campanya passada va aconseguir una bona posició en la final del circuit FIS de Copa d'Europa disputada a Andorra (16a) i, a més, va aconseguir una gran posició al Campionat de França disputat a l'estació de Châtel (5a). L'esquiadora de La Molina CE també va proclamar-se campiona d'Espanya d'eslàlom a Sierra Nevada (Granada). La temporada 2016-17 va guanyar la Copa Sud-americana en eslàlom.

No serà la primera vegada que Núria Pau participi en una Universíada, ja que va ser present a la del 2015, celebrada al lloc on es va proclamar campiona estatal l'any passat (Sierra Nevada). L'esquiadora de Ribes de Freser va competir a les proves de supergegant (19a), gegant (no qualificada) i eslàlom (no qualificada). Aquest any, Núria Pau busca millorar els resultats obtinguts en la darrera Universíada a les instal·lacions del Funpark Bobrovy Log.

Tres catalans a la Universíada

Núria Pau no serà l'única catalana a la Universíada de Krasnoyarsk. Marc Roure, del Granuec, serà també a la cita en la modalitat de surf de neu, l'únic espanyol que hi participarà. L'esquiador de Mataró va aconseguir bones posicions (6è i 7è) a Cerro Castor.

L'altra participant catalana de l'Universíada és Mirentxu Miquel, del CAEI. L'esportista, de vint anys, ha pujat nou vegades al podi a curses FIS, de les quals va quedar primer en cinc, quatre d'elles a El Bolson (Argentina) en les modalitats d'eslàlom i gegant en esquí alpí. A més, la delegació espanyola tindrà quatre participants més. Adur Etxezarreta (Navarra) i Ibón Mintegui (Aragó) competiran en esquí alpí. Els aragonesos Martí Vigo i Alba Puigdefábregas ho faran en esquí de fons.

De cara a l'esdeveniment, s'espera un immillorable estat de la neu a causa de les condicions meteorològiques habituals a la zona de Krasnoyarsk i el bon treball de l'equip de muntanya per mantenir les pistes en un bon estat.