Dotze dies després del polèmic triomf en la final de Copa, anit el Barça va ser superior, i va merèixer la victòria sobre un Madrid que, de tota manera, va lluitar sempre, fins al final. Ante Tomic (amb 22 punts i 13 rebots) va tenir una de les seves millors actuacions, ben ajudat per Heurtel i Kuric, amb Claver i el qüestionat Singleton en feines defensives i de suport. Uns minuts abans, el Blaugrana va viure l'emotiu homenatge a l'excapità Juan Carlos Navarro, i el seu número 11 va pujar fins al sostre del pavelló, amb l'ovació de tots els presents.

La primera part va començar de color blanc, però la irrupció de Kuric i els punts d'Ante Tomic en el segon quart (12, per firmar-ne 13 al descans) van fer canviar el domini de mans. Els de Pesic no van fer una bona arrencada, molt espessos en atac, on Singleton era un personatge massa passiu, amb Edy Tavares bloquejant els intents per anotar de Tomic. Per sort del Barça, el Madrid no s'escapava i la segona falta de Llull arribava amb un mínim 10-11 al marcador. Es va tancar el primer quart amb un 16-17 anotat per Carroll.

L'escapada dels de Laso, però, sí que semblava concretar-se en el segon període, quan Reyes feia pujar el 21-29 cinc minuts abans d'arribar al descans. Svetislav Pesic es va recordar que tenia Kuric (9 punts en cinc minuts) assegut a la banqueta. Entre la bona feina de Pau Ribas marcant Carroll i els 12 punts gairebé seguits de Tomic, els locals van aconseguir el 21-4 de parcial amb Oriola sumat a la festa. El Madrid es va desvetllar per deixar la renda en contra en només 5 punts (42-37) en arribar a la mitja part.

Orgull blanc, triomf local

A la represa, vàries vegades sí que va fer la impressió que l'equip del Barça Lassa trencava el partit, però sempre els visitants tenien el coratge de reenganxar-se i lluitar per la remuntada gairebé fins just al darrer minut.

Kuric i Tomic van saber posar un 50-37 en l'inici del tercer quart, però els millors minuts de Llull, amb l'ajut de Rudy i de Randolph van dur fins al 56-51 a manca de l'últim període. Però una tècnica per protestar a Llull va provocar que el Barça es tornés a escapar en el marcador (61-51).

Va ser sobretot Rudy, fins que va ser eliminat, i alguna despistada del Barça Lassa, el que va conduir al 73-67 anotat per Ayón i encara amb dos minuts de joc davant. En aquesta fase, els rebots més 4 punts de Singleton i un Tomic que no parava de sumar van dur cap a la victòria (77-70).