En les 20 primeres jornades de lliga van ser molt comptades les ocasions que Joan Peñarroya va poder disposar de 12 jugadors professionals per afrontar partits. Una circumstància que es donarà en el partit d'aquest diumenge (a les 12.30 hores) amb el Movistar Estudiantes, al Nou Congost. Les recuperacions de Zubcic i d'Erik Murphy, amb diferents molèsties durant els dies de l'aturada per la Copa del Rei i finestres FIBA, més el retorn de Jordan Sakho, que ha deixat enrere la lesió al turmell del desembre passat, ho han pogut fer possible.

D'entrada, en la pretemporada es va lesionar Justin Doellman, i després van anar caient Lukovic, el vinculat Paco del Águila, Sakho i Gintvainis. A més a més, també hi va haver un partit (a Tenerife) de parèntesi entre la marxa d'Alex Renfroe i l'arribada del nou base, Corey Fisher. Han anat passant per l'equip jugadors de recanvi que ja no hi són, com Siim Sander Vene i Nikola Dragovic. En canvi, ahir es va confirmar plenament que es queda a l'equip el pivot Yankuba Sima, tot i la recuperació de Sakho.

En diverses ocasions, en aquest curs, Peñarroya ha tingut inscrits en l'acta 12 professionals, però no van arribar a jugar-hi tots. En el sisè partit de lliga, el 27 d'octubre al pavelló de l'UCAM Múrcia, Justin Doellman hi era però no va fer el seu debut a la temporada fins a una setmana després, al Congost amb l'Herbalife Gran Canària. Quan es va recuperar Marko Lukovic de la lesió d'escafoides va ser a la banqueta en els partits davant del San Pablo, a Burgos, contra el Breogán a Manresa i enfront del Fuenlabrada, però tampoc no va tenir minuts i acabaria sortint de l'equip. A Fuenlabrada va ser on Sakho es va lesionar el turmell, lesió que l'ha tingut inactiu dos mesos. Poc temps després es va incorporar Yankuba Sima.

Zubcic i Murphy, a punt

El club va informar, el diumenge 17 de febrer, que Zubcic tenia un trencament fibril·lar i que seria unes quantes setmanes de baixa (no va concretar quantes) i que Murphy estava afectat per unes molèsties al tendó rotulià, i estava pendent de valorar el temps que estaria fora de l'equip. Cap d'ells, ni un ni l'altre van acudir als seus compromisos amb les respectives seleccions (Croàcia i Finlàndia), que corresponien a les finestres FIBA per a la classificació per al mundial de la Xina.

Ahir, en la roda de premsa prèvia al partit amb l'Estudiantes, l'entrenador Joan Peñarroya va explicar que Zubcic es va fer mal en el darrer partit disputat de lliga, el 9 d'octubre passat al pavelló de l'Unicaja, i que Erik Murphy es va queixar del genoll durant l'amistós disputat amb l'Andorra per mantenir l'activitat per la parada de la Copa i els partits internacionals. «Fins dimecres no hem pogut començar a comptar amb ells dos i s'hi han afegit Lundberg i Pere Tomàs, que sí que han jugat amb les seves seleccions». Lundberg va ser amb Dinamarca en la repesca de l'Europeu del 2021 (va perdre contra Suècia) i Pere Tomàs va debutar amb Espanya, dilluns a Tenerife, en partit classificatori per al mundial de la Xina 2019 amb Turquia. El conjunt de Scariolo ja estava classificat i dilluns, contra Turquia, Tomàs va jugar 6 minuts i va fer 2 punts.

Sakho, gairebé 3 mesos després

L'altra novetat positiva és, de cara a demà, la reincorporació d'un Jordan Sakho que es va lesionar el turmell esquerre el 9 de desembre passat a Fuenlabrada

L'entrenador Peñarroya va dir ahir que «aquesta aturada a ell li ha anat molt bé i està a punt per jugar». En total s'ha perdut els 9 darrers partits de lliga en els quals el Baxi ha obtingut 5 victòries i 4 derrotes. Respecte a la temporada passada a la LEB, l'evolució que va demostar Sakho era evident, atès que jugava gairebé els mateixos minuts (19) que el pivot titular, el jugador haitià Cady Lalanne. Les seves estadístiques, fins ara, han estat de 7,8 punts, 3,6 rebots i una valoració de 9,8. Sima continua i el Baxi encara pot disposar aviat d'un tretzè home, l'ala-pivot Paco de Águila, que va ser operat d'un trencament muscular al bessó de la cama dreta.

Peñarroya va valorar el fet que «poguem tenir 12 jugadors davant un Estudiantes que ha canviat de dinàmica, amb 4 victòries en les últimes sis jornades de lliga».