L'Espanyol rep avui el Valladolid (13.00 hores) en un partit clau en la zona baixa de la taula que pot servir als de Rubi per respirar i veure des de lluny les posicions de descens si guanya els val·lisoletans. L'entrenador del conjunt visitant, Sergio González, torna a Cornellà-El Prat quatre anys després d'haver estat entrenador del conjunt blanc-i-blau, aquesta vegada com a tècnic del rival.

Els de Rubi acumulen quatre partits sense perdre després de la visita del Reial Madrid, però tres dels enfrontaments han acabat en empat. Els blanc-i-blaus necessitaran tant encert ofensiu com una defensa sòlida per sumar els tres punts. El davanter titular de l'Espanyol Borja Iglesias tornarà a ser important en l'enfrontament contra el Valladolid. El gallec suma deu gols a la lliga i és un dels màxims golejadors nacionals del campionat. A més, els blanc-i-blaus necessiten recuperar la millor versió del central Mario Hermoso, un dels pilars en el bon inici de temporada dels de Rubi.

Per la seva part, el Valladolid es troba en situació de perill, a només tres punts de la zona de descens on són situats Vila-real i Rayo. Els de Sergio González no guanyen un partit de lliga des de final de gener i la darrera victòria fora de casa va ser el 9 de desembre contra la Reial Societat (1-2).

L'Espanyol no podrà disposar dels atacants Sergio García i Pablo Piatti, lesionat pel que resta de temporada. Tampoc podran jugar els defenses Naldo i Duarte. David López ha tornat a entrenar-se i Rubi l'ha convocat, però seguirà sent dubte fins a última hora. Un dels fitxatges d'hivern dels blanc-i-blaus, Alfa Semedo, ha quedat fora de la convocatòria.

D'altra banda, el Valladolid té lesionats Luismi i Toni Villa, un jove talent de la plantilla que estarà tres mesos de baixa. El partit de la primera volta al Zorrilla entre els dos equips va acabar en empat (1-1). El darrer partit a Cornellà-El Prat va ser favorable a l'Espanyol (4-2).