L'Estudiantes, com segon equip de la comunitat de Madrid i en la qualitat d'amfitrió, va ser el que va arrabassar la plaça de la Copa del Rei al Baxi Manresa, el vuitè quan va acabar la primera volta. Els del Bages disposen ara d'un total d'11 triomfs i encara mantenen aquest vuitè lloc. Els col·legials són ara tretzens, amb 8 victòries en els 20 partits celebrats. En el que va ser el primer partit de lliga, el Baxi va vèncer per un disputat 77-79, i amb un bàsquet al darrer instant anotat per Alex Renfroe.

El tècnic de l'Estudiantes, que és el català Josep M. Berrocal, té tota la plantilla a disposició, igual que Peñarroya. Respecte del partit de la primera volta, l'equip madrileny disposa d'un parell de novetats, el pivot Whittington i el jugador italià Alessandro Gentile. Peñarroya ha destacat a la prèvia la perillositat del trio d'ales que és format per Gentile, Brizuela i el porto-riqueny Gian Clavell.

Berrocal ha destacat, en valorar el Baxi, que «ja no és la reveleació de la lliga, és una realitat molt real, absoluta. A més és un equip que ha demostrat la seva mentalitat guanyadora».

L'Estudiantes, a més de jugar la Copa del Rei (va ser eliminat en els quarts de final pel Madrid), ha aportat 7 jugadors a les seleccions estatals per només 2 del Baxi. Però Berrocal no hi dona importància: «Han tornat tots bé, crec que cal tenir sobretot una mentalitat que sigui l'adequada, saber connectar i desconnectar en cada cas. Pel que fa als nostres, han aconseguit bons números i això dona moral, però segur que ens trobarem un Baxi molt endollat a casa».

Sobre l'equip manresà opina que «és a dalt per mèrits propis, com el Joventut. Ha guanyat més partits que nosaltres, molts dels quals a fora en una lliga Endesa que és molt difícil. A més han aconseguit anar recomponent l'equip malgrat lesions i jugadors que han marxat. Tot i el seguit de problemes mantenen la dinàmica positiva. Volem tornar la derrota que vam encaixar aquí, però és clar que, per guanyar a Manresa, hem de fer un bon partit».