«Si no arrisquem demà (per avui), quan ho farem?». La pregunta és de Bernat Canut, el tècnic del Cadí la Seu. El conjunt urgellenc pretén jugar sense complexos perquè, si li surten bé les coses i a l'Spar CityLift Girona no tant, pugui tenir opcions de fer-se un lloc per a la final de la Copa de la Reina. A banda que les gironines són «un equipàs», com recordava la millor jugadora del Cadí en el partit de quarts de final, Andrea Vilaró, les urgellenques esperen que el desgast fet contra l'Araski no els penalitzi més del compte.

El Cadí, com l'UniGirona, es va entrenar ahir a l'escenari del partit, el pavelló de Mendizorrotza, en un horari similar al fixat per a l'enfrontament d'avui (13 hores, Esport3). Va ser una sessió molt suau. Estiraments, tir i recordatori de quatre accions tècniques i tàctiques. Canut té preparat algunes variants noves per intentar sorprendre l'equip d'Èric Surís. De fet, el de la Seu és l'únic equip nacional que enguany ha derrotat les gironines. En el darrer enfrontament, però, a Fontajau l'UniGirona va ser molt superior.

«Hem de jugar desacomplexades», diu Canut. I coincideix amb les seves jugadores. Sense temors, sense manies. El Cadí no té res a perdre i sí molt a guanyar. Vilaró afirmava després de vèncer l'Araski que «hem de creure que és possible. A la Copa hi pot haver sorpreses». I encara més si a l'Spar CityLift li surt un partit tan gris com davant el València. «A veure si arribem a un final ajustat», prediu el preparador de la Seu.

Molèsties sense importància

Les components del Cadí no van seguir ni tan sols en directe els partits de la segona jornada de quarts de final. Ho van fer des de l'hotel on estan allotjades. Van preferir descansar. Jugadores com l'esmentada Andrea Vilaró i Mehryn Kraker porten acumulats molts minuts i alguna molèstia. Però han aconseguit arribar a una cita històrica -primer cop que el Sedis Bàsquet es classifica per a la Copa de la Reina en setze temporades a la màxima divisió del bàsquet femení estatal- i pretenen allargar-la tant com puguin.

«Mirarem de crear opcions, i a la primera bona que tinguem, s'ha d'aprofitar, s'ha de llançar», explica un Bernat Canut que, per poc que les condicions físiques respectin les seves jugadores, pretén apostar per possessions curtes. «Si tenim un bon dia, intentarem estar en partit. Si tenim un mal dia, potser ens matxacaran. Però si no arrisquem un dia com aquest, quan ho farem?».

Doncs això, el Cadí la Seu s'ho jugarà al tot o res. No valen les mitges tintes en una semifinal de la Copa de la Reina.

La segona semifinal es disputarà a les cinc de la tarda.